VÄRLDENS BÄSTA ELIN

TJINGEPLING!

Nu är det ju så att Johanna befinner sig i Toronto, så det är nu min uppgift att styra upp bloggen!! Jag är Elin Cajjsunk Sundqvist och är Johannas allra bästa vän.

Och eftersom Johanna nu lämnat sin blogg i mitt våld har jag gjort ett byte av headern, hoppas den blir godkänd bara. Fast eftersom hon inte har någon dator kan ju detta bli svårt, så det får se ut så här nu.

Nu känner jag att det är dags att sluta, eftersom jag bara babblar massa och hade ni velat läsa det hade ni ju redan gått till Cajjsunk sååå.... ADJÖ


Canada = ett u-land?

Jag bloggar då inte från Toronto nu utan från mitt rum i Surrey. Vilket kaos det har varit idag! Det började med att Maureen väckte mig en timma tidigare och sa att vi var tvugna att åka tidigare eftersom det snöade och kunde då vara mycket trafik. Så vi åkte iväg vid sjutiden och var framme vid flygplatsen lite innan nio, en resa som normalt tar ca 30 minuter. Så vi fick springa till bussen, checka in och fixa med bagaget innan vi mötte upp alla de andra i BC teamet. Det är nämligen en stor terränglöpningstävling (typ SM) i Toronto, det är därför vi åker. Ted är med som ledare, Maureen som aktiv och jag har bokat min resa lite vid sidan av.
Vi hann ta en kaffe på Starbucks och surfa lite (grymt bra service med gratis WiFi på flygplatsen) innan vi gick ombord på planet. När vi hade suttit där i två timmar sa de att flyget var inställt pga vädret. Det bör tilläggas att det var helt vindstilla men snöigt. Hela Vancouver och nästan hela Canada stannar typ upp så fort det kommer snö. Borde de inte vara vana med snö? Det kommer tydligen aldrig så här mycket snö så tidigt i Vancouver som nu så dem var väl inte berädda. Men hallå, Canada är väl ändå ett modernt land! Som någon sa idag: "Vi klarar av att arrangera vinter OS men hela staden fuckar upp när det snöar 2 dm." Sant!

Coachen för BC teamet hade, efter några telefonsamtal lyckats fixa så att hela teamet ombokades till flyget som går imorgonbitti. Problemet var ju bara att jag inte tillhörde teamet och alla flighter var inställda så ALLA ville boka om sina biljetter. Orkar inte ta hela historien nu men det slutade iaf efter många om och men och många timmar i kö med att jag fick den sista biljetten på 07.00 flyget. Kanon förutom att alla (Ted, Maureen och deras kompis som sover här för att det var så långt hem för henne) måste åka hemifrån 05.00 pga mig. Deras flyg går nämligen inte förs 10.00. Men bättre det än att jag inte skulle få någon plats alls.

Så nio långa timmar efter att vi lämnade huset imorse var vi hemma igen. Eftersom jag inte hade ätit något sen vi åkte hemifrån imorse så bangade jag på att springa en runda när vi kom hem. Så Ted, Maureen och deras kompis stack ut och joggade. När de inte hade kommit tillbaka efter 1,5h började jag undra var de var någonstans. Men några minuter senare kom Ted hem och sa att jag skulle sätta på mig en jacka och komma. Deras grannar en bit bort hade nämligen köpt en ny fet 3D tv som de ville att jag skulle kolla på. Så jag klädde på mig och sprang efter Ted. När jag kom in i huset hittade jag Maureen och hennes kompis i soffan tillsammans med grannarna, kollandes på tv och med en öl i handen. Så mycket för träning!
Så där satt vi några timmar, drack varma baileydrinkar, åt christmascake, kex med ost, popcorn, drack te, kollade på deras feta tv och snackade med gubben i familjen som var roligt full. Väldigt trevligt!

Nu måste jag sova för imorgon ringer klockan 04.30. Håll tummarna för att vi kommer iväg imorgon!

/J

Toronto here I come!

Imorgonbitti åker vi till Toronto och jag ska stanna där i två veckor, så ni kommer förmodligen inte höra så mycket av mig på ett tag. Ska försöka blogga så mycket som möjligt men det blir nog inget skypande. Men vi får ta igen det när jag kommer hem igen.
Idag drack jag förresten årets första glögg, åt köttbullar och drack julmust på IKEA och åt en delikatoboll efter maten. En härlig svenskdag helt enkelt.

Godnatt allesammans!

En av sommarens finaste dagar!

Hittade lite bilder från när nästan hela familjen var ute i skärgården och badade en fantastisk dag i somras. Det är sådana dagar som förgyller sommaren! Här har ni lite bilder på min fotogeniska familj:




Söt.









Och anledningen till att jag hittade dessa bilder var att jag höll på att leta efter en bild på Jossan och Mamma. Det är nämligen så att...DE HAR BOKAT BILJETTER TILL MIG!
Torsdag den 6:e januari kommer dem och jag ser verkligen framemot att få umgås några dagar med dem. Om vinterstudion och Robyn var dagens ris är verkligen detta dagens ros.

Vinterstudion

Glömde ju en sak. Trots att jag saknar min familj, alla vänner och saker hemma i Sverige så finns det en sak jag just nu saknar lite mer. Nämligen vinterstudion. Hur mysigt är det inte att slösa bort en hel helg under täcket i soffan framför vinterstudion? Det sakar jag verkligen!
Och av någon konstig anledning fungerar det inte på webben och på tv här visas inte en enda vintersportsändning mer än möjligtvis några få minuter på nyheterna.



Så jag får helt enkelt nöja mig med att kolla in olika nyhetssidor och vinterstudiobloggen.
Det får bli veckans stora ris!
Något som också suger är att Robyn spelade i Vancouver, på en klubb 100 meter från vårt hostel i fredags och vi missade det. Jag upptäkte det i lördags när jag läste en intervju med henne i en tidning som jag hittade på hostlet. Vilken tabbe!

Tisdag den 23 November

Nu sitter jag och lyssnar på det här, dricker julmust och äter Kanadensiska pepparkakor. Mysigt! Imorgon ska jag åka några ärenden till Maureen på IKEA så då blir det nog även ett stopp på matavdelningen. Typ glögg och pepprkakor. Amerikanerna och Kanadensarna är säkert bra på mycket men att göra pepparkakor finns inte med på den listan. Svenska pepparkakor is the shit så att säga!

Idag har jag iaf sprungit en runda i snön och kylan. Det har bara på någon vecka blivit otroligt kallt här. Förra tisdagen när vi var ute och körde intervaller kunde man springa i bara sportbhn och idag hade jag vintertights och tre lager tröjor på mig och frös skitmycket. Konstigt hur det kan svänga så snabbt. Det är tydligen rekordkallt här för att vara november, vilket inte är så mycket att hänga i julgranen för oss svenskar. Nu tror jag det är -10 och idag på dagen var det väl kanske -5. Folk säger hela tiden " tur att du ska åka back east nu när det är så kallt här." Jag antar att de tycker att allt som är east om Vancouver är " back east", vilket hela Kanada och USA är.
Men det ska tydligen bli varmt här imorgon igen. Bra är väl det för hela Vancouver verkar stå still och vara i chock om temperaturen sjunker till mer än -5.

Nu ska jag smutta vidare på min julmust och sätta igång med packningen.
Hoppas ni har det bra där hemma och trots att jag trivs jättebra här så saknar jag er alla!


En fin bild från i helgen!


Puss alla fina människor

Varning för ett lååångt inlägg!

Här kommer då det utlovade inlägget om min fantastiska helg i korta drag!

Det började i fredagseftermiddag med en mysig middag hemma och sen åkte vi iväg till IKEA. Gud vad man uppskattar IKEA nu! Vi gick runt där i några timmar och jag blev plötsligt väldigt patriotisk. Alla produktsnamn heter samma sak här så det var lite roligt när man frågade efter någon vara och de sa: "Yes, you can find the Tylösand couch over there" eller liknande. Men det bästa var när jag gick till matavdelningen och köpte glögg, julmust och knäckebröd. Mums!

Sen släppte de av mig vid tågstationen där jag tog tåget in till downtown. Straxt efter mig kom hela Seattle gänget till hostlet som vi skulle bo på, Gud vad kul det var att träffa Fillan igen!
Vi slängde in grejerna i rummet och drog ut på stan. Vi gick till en klubb nära vårt hostel och vi hann inte mer än att beställa en drink innan en gubbe kom fram till mig och började prata. Jag var verkligen inte intresserad så jag vände mig om och fortsatte snacka med tjejerna. Men det visade sig att han typ ägde klubben och han frågade om vi ville komma in till VIP avdelningen. Varför inte tänkte vi och innan vi visste ordet av det kom det in en flaska champange till oss. Vi dansade och hade asroligt hela kvällen och när klubben stände gick jag, Catrin och Jossan vidare till en efterfest. Lägenheten stank verkligen av gräs (det är jättevanligt att knark här) så vi flydde ut på balkongen där vi stod ett tag och snackade. En kille kom fram och frågade om vi inte ville ha lite marijuana och ungefär då tyckte vi att det var läge att gå. Efter att ha gått i en halvtimma i snöstorm för att komma tillbaka till hostlet och efter att ha insett att vi inte skulle få något fyllekäk eftersom Mc Donalds börjat servera frulle blev vi glatt överraskade när vi såg att Stephanie och Angelica satt i entren och käkade frukost. Så efter att käkat ca 6 rostade mackor med sylt var gick vi och la oss strax efter 6.

Klockan 9 blev jag väckt av de andra i rummet och efter frukost nummer två, ett långt Felicia snack och lite chill på rummet begav vi oss till Mc Donalds för lite lunch. Sen gick vi på stan i några timmar, som tur var hade snöstormen lagt sig och Vancouver bjöd på fint väder. Sen gick vi hem o sov, gjorde oss i ordning, gick ut och käka och började kvällen med snack på rummet och sedan nere i puben på hostlet med ett gäng australiensare. Sen drog vi ut på massa äventyr och kvällen slutade uppe i ett penthouse med utsikt över hela Vancouver. Grymt!

I går var vi tvungna att checka ut 11.00 så lite lagom sega steg vi upp vid 10 och började packa. Sen gav vi oss ut på stan igen, käkade frukost/lunch och gick ner till vattnet för att kolla på den fina utsikten. Sen gick typ alla och köpte Canadavantar, som blev helgens enda shoppingköp!

Otroligt rolig helg så tack alla tjejer! En bild säger mer än 1000 ord, so here you go:

http://publishme.se/1683243/images/118417503/



Jag lånade några bilder från Sara, Felicia, Angelica och Jossan. Hoppas det är lungt:)


Puss!


Söndagkväll!

Nu är jag hemma i Surrey igen efter att ha tillbringat en fantastisk helg i stan tillsammans med 10 svenska Seattletöser. Börjar känna av att jag bara sovit 7 timmar i helgen men roligt har vi haft. Lägger upp bilder och berättar mer imorgon.

Imorgon är det bara att packa upp och börja packa ner för på torsdag morgon drar vi till Toronto. Full rulle!


J

Förresten...

.. idag, samma dag som Whistler, Cypress Mountain och Sun Peaks slår upp portarna för årets skidsäsong föll vinterns första snö ner här i Surrey. Det är inte mycket men en bra början!




Fredag


Vilken bra dag jag haft idag och den kommer förhoppningsvis avslutas på ett ännu bättre sätt. I morse gick jag upp ganska tidigt och åt frukost. Sedan återvände jag till min kära säng, snoozade, läste min ENGELSKA bok (pappa, du läste rätt!) och vid halv tio tiden gav jag mig ut på en löprunda. Var trött efter 3 km men jag fick allt pina mig för jag hade redan bestämt vilken runda jag skulle springa. Så 13,5 backiga och otroligt slitsamma kilometer senare var jag hemma. För er som har lite svårt med matten sprang jag alltså 16,5 kilometer. Med tanke på att jag nästan bara sprungit korta intensiva pass sen jag kom hit så var jag ganska nöjd.

Sen duscha jag o åkte iväg och köpte några formar som jag såg igår när vi var och kollade efter julsaker. De kommer passa perfekt i min framtida lägenhet! De var väldigt billiga (vilket var den främsta anledningen till att jag köpte de, för jag vet att de finns likadana hemma) men det återstår bara ett problem. Hur fasiken ska jag ta hem de? och min Kitchen Aid? De lär ju liksom inte vara så försiktiga när man skeppar hem grejer. Men det är en senare problem! Sen har jag ju faktiskt inte köpt min Kitchen Aid än, men jag hittade en för 299 dollar (ca 2050 kr) förra veckan så den blir det nog.
Sen har jag packat, städat, ringt hostlet o bekräftat, gjort lunch och kollat på Greys. Nu ska vi åka till IKEA och sen ska jag leta mig in mot stan för att vänta in tjejgänget från Seattle. Tror det här kommer bli en toppenhelg!


Ser ut som en leksaks servis från 70 talet på bilden. Men de är faktiskt riktigt söta! Det är 4 blåa portionsformar och en röd stor.



Sen har jag helt glömt bort att berätta att jag har fått ett litet fint paket av mamma. Det innehöll en ring, min allergi medicin och juleskum. Det roligaste är att mamma vet att jag inte gillar juleskum men jag antar att hon ville att jag skulle tänka på henne efterosm det är hennes favoritgodis. Det är nu uttrycket "det är tanken som räknas" passar så jäkla bra. Så mamma: Tusen tack, jag älskar dig!

Sen fick jag även ett funäskort idag från hela familjen. Tack min älskade familj! Nu har alla verkligen börjat fatta grejen med kort, detta var liksom mitt fjärde denna veckan. Problemet är bara att jag blir pank på kuppen. Men det är hur som helst hundra gånger trevligare än ett mail!


Nu ska jag åka iväg på nya äventyr! Bloggar och lägger upp massa bilder efter helgen.


Ha en trevlig helg på er!


J

Dagens (eller egentligen gårdagens) upptäckt!

Igår fick jag reda på att Juno spelades in här i kvarteren och löparbanan som Paulie Bleeker springer runt på är stället där vi tränar de små barnen. Ganska coolt!

"Filming locations included a house in nearby White Rock as Mark and Vanessa's home.. and South Surrey's Athletic Park track as Dancing Elk High School's athletics track"

Därför var jag tvungen att ladda ner Juno för att se om jag känner igen mig. Ska nog ta och kolla på den ikväll!

Idag har jag varit och försökt fixa mitt kanadensiska abonnemang för fjärde gången och inte heller denna gång lyckades jag. Dem tror att telefonen är låst till svenska simkort och att det är därför den inte fungerar när jag sätter in ett kanadensiskt simkort i telefonen. Typsikt!
Jag har även börjat packa lite inför helgen. Imorgon ska jag nämligen ta tåget in till stan för att möta upp Fillan med flera och ha en trevlig helg tillsammans med dem. Gud så trevligt!

Nu ska jag gå och samla mina krafter för om en timme ska vi iväg och latja med barnen. Tjiho!



J



I'm back!

Blev jag lite sporrad när jag såg att Karro uppdaterat sin blogg två gånger idag, så nu ska jag ta tag i det här igen!
Idag har jag äntligen fått höra Karros & Elins röst igen och det var härligt värre! Sen har jag även fått ett fint paket av mamma, två brev, sprungit några 200 meters intervaller, bakat, lagat mat, försökt fixa ett kanadensiskt abonnemang och mycket mer.
Nu sitter jag och försöker knåpa ihop en ny spellista samtidigt som jag tänker på vilka fantastiska vänner och familj jag har. JAG ÄLSKAR ER!
Nu ska jag krypa i säng men jag är återkommer imorgon.

Här har ni förresten två youtube klipp!



Det roligaste med Man Cold klippet är ju att det stämmer. Män alltså...




I know you love me

XOXO

J

Farsdag!

Idag är det farsdag, så här får ni en söt bild på mig och pappa!



Är lite omotiverad till att blogga just nu, men jag ska sätta igång snart igen.
Jag ser iaf väldigt mycket fram emot att få träffa fröken Felicia Janten och hennes kompisar på fredag!

J

Grattis älskade mamma & pappa

Jag har varit en dålig dotter för jag glömde bort mamma och pappas bröllopsdag som var igår. Åh jag visste att det var nu i helgen men jag trodde det var imorgon. Men hur som helst, grattis i efterskott mamma och pappa för att ni har stått ut med varandra så länge. Jag älskar er!

Det här är inte mamma & pappa (som ni säkert ser) utan mormor & morfar. Men eftersom jag inte har någon fin bild på dom på den här datorn så fortsätter jag med mina skannade bilder. Undrar om det här är deras bröllopskort kanske? Väldigt tjusigt till skillnad mot mina kära föräldrars kort. Ussch!

Nu ska jag in till stan med ett gäng tjejer, tjingeling!

22:46

Idag har jag sugit in det sista fina vädret för denna höst. Det sägs att regnet kommer imorgon och när det väl kommer så stannar det tydligen länge. Men jag är nöjd ändå! Jag har fått uppleva en otroligt lång och fin höst det här året. När jag lämnade Sverige så hade jag fått otroligt många fina höstdagar och när jag kom hit var det som i början av september igen.
Dagen började med en Remembrance Days konsert på Maureens skola. Imorgon är det nämligen Remembrance day här. Det är en röd dag då man ska minnas alla de som dött i något av världskrigen och de som just nu befinner sig i krig. Så det säljs vallmoblommor (typ som våra majblommor fast större) landet runt och hålls  minnesstunder överrallt.
Minnesstunden var hur som helst bra och typsik amerikansk. Det är många gånger den senaste månaden som jag tänkt "sådär trodde jag bara det var på film", så även idag. Det var strikt, pampigt och ståtligt.
Efter detta rullade jag ner till White Rock och gick en promenad, tog en kaffe vid kajen, skypade med mamma och dagen avslutades med en joggingrunda längst vattnet och jacuzzibad i höstkylan. Mitt liv låter så glidit just nu och jag antar väl att det är det också. haha!











Imorgon ska jag springa en löptävling i Standly Park, gå på Vancouvers berömda akvarium och se Warren Millers senaste skidfilm. Full rulle som vanligt!


J


Raccoons

För några veckor sedan frågade pappa mig om jag hade sett några raccoons och då hade jag bara sätt några på avstånd när vi hade varit ute och gått. Det kryllar av raccoons här kvällstid men det är ett väldigt skyggt djur så man ser dem inte så ofta på nära håll. Men det komiska var att någon timme efter att jag läst pappas kommentar så åkte vi och hyrde film. Efter ett tag hörde vi ett dunk och när vi kollade bak såg vi att det låg något mitt i vägen. En död raccoon! Ussch det var synd om både den och Ted. För vi drev med honom i flera dagar efter och han hade nog lite dåligt samvete för det.
Jag såg även en raccoon mitt framför fötterna på mig när jag var ute och sprang i måndags. Så visst finns dom här!



En raccoon är en liten tvättbjörn för er som inte vet

23:21

Idag har jag varit och handlat mat...i över 2,5 timmar! Maureen gav mig en lista på vad som skulle köpas på de olika ställena. Här är det nämligen så att man handlar sina grönsaker på ett ställe, yoghurt på ett annat, kött på ytterligare ett och ja ni fattar. Vilket är lite mer tidskrävande men jag gillar det! Självklart är det massa stora supermarkets också. Såklart tar allt fyra gånger längre tid för mig än det gör för normala människor här. Jag måste nämligen, för det första försöka luska ut vad det är jag ska köpa och det är inte alltid det enklaste. Det skulle underlättat en del om jag hade tagit min ordbok med mig men jag luskade fram det efter ett tag och för det andra så tar det ett tag innan jag hittar rätt vara i affären och för det tredje så måste jag försöka översätta alla jäkla mått, vilket var det svåraste idag. 2 pound plain yogurt, 3,5 inch bittersweet chocolate, 1 once parsnip. Ja ni fattar! Jag har nu skrivit en liten fusk lapp men i affären försökte jag förklara mitt problem, så pedagogiskt som jag kunde för personalen och nästan ingen kunde hjälpa mig. En kille sa: "Yes I can help you, 8 ounce butter (eller vad det nu var) is about one cup". Vilket verkligen hjälpte! Gram?

Idag har jag iaf lekt husmor hela dagen. Jag har som sagt handlat(vilket jag gillar att göra när jag är utomlands), städat lite och sen har jag lagat massa mat. Teds gamla high school kompis och hans fru var på middag, så Ted och Maureen fick bestämma maten så lagade jag. Det blev Lax härifrån med pumpa och massa grönsaker i ugnen, gratinerade pärllökar, sallad med en dragonyoghurtdressing och en fet chokladkaka med sorbet och hallon till dessert. Allt blev faktiskt väldigt gott!
Jag har tyvärr inga roliga bilder att visa upp från idag. Men här är en passande bild:



PUSS!

1 månad

Idag har jag varit här i Canada i en månad! Helt otroligt vad tiden går fort, men jag har och andra sidan hunnit med otroligt mycket och fått lära känna många nya människor. Men det är inte slut än på några månader och jag har massa roliga saker planerat inom kort. Bland annat så kommer Fillan och hennes kompisar upp till Vancouver nästa helg och helgen efter det ska jag till Toronto. Åh vad jag längtar!




Mobilbilder!!


Dagen till ära bjöds det på fantastiskt väder. Kan inte fatta att det är november! Idag har jag iaf åkt ärenden till familjen, handlat, fått mitt andra fina kort(tusen tack Sara!), tränat, gjort efterrätt till imorgon då vi får främmande, köpt en Redken volumcream för ca 150 kr som kostar 350 kr i Sverige och klippt mig. På grund av en viss språkbarriär mellan mig och frisören blev det inte riktigt som jag ville. Det blev lite för kort och lite för likt en hockeyfrilla. Men det växer väl ut!

/J

Här ska det fan vaskas!

Alltså är inte fenomenet vaska det sjukaste som finns? Det var ett stående internt skämt i familjen i somras och det är ju så sjukt absurt att det är roligt. Jag vet att pappa hatar det och tycker det är vidrig och jag håller verkligen med (Så pappa avstå gärna ifrån att kommentera!). Men man kan ju inte annat än att älskar det!
Ni som inte vet vad vaska är så hittade jag en liten förklaring:

Det går ut på att bratsen beställer in en flaska schtekig skumpa, servetrisen kommer ut med den, frågar "blir den här bra?", bratsen svarar med att hon kan vaska den, varpå servetrisen går och häller ut den i vasken. Dom pröjsar flaskan och personalen slipper svabba golvet.

Det var så det började men nu kan man vaska alltifrån en taxi till en cheeseburgare eller en mobil.
MEN det nya, eller nytt och nytt men jag såg det inte förs idag, är så kallat smsvaska. Check this out!
http://www.smsvaska.se/vaska.html

Här är några sjuka kommentarer:
- Vaskade 10 kalasskumpa...Man är ju förmögen...
-Skönt att man slipper trängas i baren när man känner för lite vaskning.
-Var i Saint Tropez i helgen, vaskade bort Cristal till ett värde av 50 000kr.
-Äntligen ett vettigt alternativ för oss som bor på landet och harlångt till krogen.
-Precis vaskat 1000 spänn! Är människa igen! Jag ska vaska min parmesangratinerade hummer nu...

HAHA SJUUKT!

Fatta vilken sjuk affärside! Men det verkar ju fungera, för de har hittills tjänat över 58 000 kr på att korkade stureplansbrats inte har något bättre för sig.
Och Julia: tydligen finns det en app som heter Skumpavasken på HTC. Något att kolla upp, haha!

Ps. Måste ju bara tillägga(för pappas skull): det här är självklart inget som jag skulle kunna göra, det är ju helt idiotisk och en otroligt slöseri på pengar! Men själva grejen att folk gör sånt här är ju otroligt roligt.


Inställt!

Det blev ingen 15 km orienteringsbana idag för varken Ted eller jag mådde bra i morse. Det är som att jag är sjuk men det inte riktigt har brutit ut än. Så därför följde jag inte heller med Alexis för att kolla på hennes match idag.   Åh det är så tråkigt när man inte orkar göra ett skit!

20101106

Okej nu är jag på banan igen! Igår hämtade Alexia upp mig här hemma. Hon går sista året i high school och är storasyster till en flicka i gruppen jag är med och tränar. Hon var i Sverige på Gothia Cup i somras och ska dit i sommar igen, så hon ville träffas och prata lite.
Först åkte vi till Starbucks och satt där och prata ett tag. Jag tycker fortfarande inte att engelskan flyter på så bra, men det gick förvånansvärt bra ändå. Sen visade hon runt mig lite i områder, typ hennes skola och var hon spelar fotboll och så. Vi pratade hela tiden  så jag fick veta massa roliga saker och hon är verkligen lätt att prata med.
Sen åkte vi och hämtade upp Lucy som bodde i ett jättefint hus nästan precis vid vattnet. Hon var jättetrevlig och otrolig lätt att snacka med!

Alla tycker det är så exotiskt att jag kommer från Sverige, haha! Som Lucy sa när vi hämtade upp henne: "Åh Sverige är högst upp på listan över land jag vill åka till. Verkar supercoolt!" och lite senare frågade de var jag bodde i Sverige och jag sa att jag bodde i ett villaområde, ganska likt Surrey ungefär 20 minuter från Stockholm. Det tyckte de var otroligt coolt, men varför? Jag gillar ju självklart Sverige men allt är 10 gånger mindre där än här. Här finns det högre berg, bättre skidåkning, bra shopping och allt är framför allt är allt billigare här än hemma. Men det var ganska roligt faktiskt!

Sen åkte vi till ett köpcentrum, träffade några kompisar till tjejerna och åkte sedan iväg till en typsik kanadensisk resturang. Jag tog något så oväntat som BC chickenburger med sweet potato fries och det slank ner fint!
Sen åkte vi och hyrde film och åkte hem till Alexia. När vi svänger in på uppfarten frågade jag Alexia om hennes föräldrar gillade öl, för på uppfarten stog en Coronabil. Men det visade sig att hennes pappa jobbar på Corona (Katjing satt säga!)

Det var hur som helst en riktigt trevlig dag! Nästa helg ska vi åka till Vancouver så kan de visa mig stan lite mer. Sen ska vi åka till en stor second hand affär någon dag och fynda och någon weekend i vinter kanske jag ska få fälja med till Mayne Island där Lucys familj har ett hus. Det är så kul att jag med min knaggliga engelska och på egen hand lyckats skaffa mig kompisar i min ålder här. Innan jag åkte hit var jag lite rädd att jag bara skulle dra mig till svenskar som bor här men icke sa nicke.


Vi hittade massa roliga kalsonger med mamma humor inne i köpcentrumet. Försäljaren sa att vi var tvugna att passa på att fynda nu för han skulle bara vara kvar en vecka till. Haha!

Idag har det varit en ganska lugn lördag, förutom träning med barnen har jag mest laddat upp för morgondagens megalånga orienteringsträning.

Puss

Ps. Pappa fan vilken snobb du är!: Du far lara (det finns inget svenskt tangentbord annu till min nya Ipad)...
Men jag hoppas ni har det bra i underbara funäs och Jossan jag antar att det blev en guinness för mamma efter träningen? Jag skulle väl ungefär bli lika förvånad som om ni inte har varit minst två gånger på villan hittills?




Gårdagen

Åh, det händer så mycket roliga saker hela tiden! Igår åkte jag in till stan för att utforska lite mer av Vancouver. Jag hoppade av några stationer före downtown, nämligen vid Metrotown som är ett stort köpcentrum. Men eftersom jag åkte in samtidigt med Ted som skulle till jobbet så var allt såklart stängt. Allt förutom Starbucks såklart. Så jag hängde där i någon timma (high five för fritt Wifi) och har nu skaffade mig en ny kaffefavorit. Nämligen pepparmint mocha latte (alternativt frappuccino om det är varmt). När affärerna började öppna gick jag in på Forever 21 och kom ut drygt en timma senare och x antal dollar fattigare.

När jag kände mig klar med den ytliga delen av dagen tog jag skytrainen till Science world, som förmodligen skulle kunna beskrivas som Vancouvers motsvarighet till Naturhistoriska riksmuseet. Där hade jag, för att göra något mer allmänbildande än att shoppa, bokat en biljett på utställningen Body Worlds. Nu tänker ni säkert: "Gud vad roligt det låter....not." MEN det var otroligt häftigt och kanske en aningen äkligt också. Det var riktiga människokroppar som de hade tagit av skinnet på. Man fick se alla möjliga saker, kroppar i olika positioner, döda foster, cancerorgan m.m. Riktigt coolt faktiskt. Dessvärre fick man inte ta några kort, så jag slänger in en googlebild bara så att ni ska få se hur det såg ut på ett ungefär.
En liten flicka i gruppen som jag tränar med sa " Stackarna, dödade de dom så att de skulle kunna vara med i utställningen?" Haha!

Efteråt gick jag runt i Chinatown i någon timme och sedan åkte jag hem med Ted. Någongång mellan body world och chinatown fick jag sjukt ont i huvudet och mådde allmänt dåligt. Så jag skippade träningen på kvällen och mår fortfarande lite små dåligt. Hoppas jag inte håller på att bil sjuk, orkar verkligen inte det just nu!


Det fanns en liten "tom tits" avdelning också. Det är en sån sak som jag nog aldrig kommer växa ifrån!

Otroligt många coola konstelationer och organ på utställningen.



Jag tycker det är ganska fascinerande att det finns stadsdelar som Chinatown. Det är ju som att komma till Kina på riktigt! Alla skyltar är på kinesiska, bara kinesiska affärer och BARA kineser.




I nästa inlägg ska jag berätta om min roliga dag idag. Be right back!
Ångrar mig, ni får nästa inlägg imorgon istället. Jag måste verkligen sova så att jag förhoppningsvis vaknar pigg imorgon, då träningen med barnen står på schemat!

Du gjorde min dag!

Har precis skypat med Elin och Klara i över en timma. Himla mysigt att få höra deras röster igen! Och för sisådär fem minuter sen var jag berädd att ge mig ut på äventyr så jag gick jag ut ur huset och låste dörren. Men så såg jag att brevlådan var full så jag tog upp breven och öppnade dörren igen för att slänga in dom. Vad tror ni jag ser? Jo mitt första finfina brev från andra sidan jorden. Åh jag blev så glad! Bara så du vet så gjorde du min dag Klara!:)
Jag saknar dig massor och jag hoppas verkligen att du blir av med den där jobbiga körtelfebern snart!



Nu ska jag ut och köpa brevpapper. Du borde egentligen få något väldigt fint bara för att du var först (och för att du är en sådan fin vän) Vi får se vad jag kommer på. Jag lovar iaf att svara inom kort!

Kärlek



Dagens äventyr!

Hej alla glada!

Otroligt dålig uppdatering, men jag orkar inte blogga hela tiden. Så ni får nöja er med det ni får, haha!
Jag kom precis på att jag har glömt att lägga upp ett inlägg om Halloween. Så det kanske kommer upp imorgon istället.
Idag har jag varit på Grouse Montain och gått upp för Grouse Grind. Till Grouse Mountain tar det ca en timma hemifrån mig. Om man kör rätt dvs. För mig tog det drygt 1,5 h istället, men det var faktiskt första gången jag kör igenom hela Vancouver i rusningstrafik själv och utan gps var inte det det lättaste. Men tillslut nådde jag mitt mål! Grouse Grind är hur som helst en vandringsled upp för berget. Rekordet upp tror jag var 39 min eller nått liknande. Jag hade väl lite längre tid, men jag fotade faktiskt också!
Jag var som högst uppe på 4100 feet (ca 1250m) och det var en sjukt fin utsikt över hela Vancouver därifrån. Fågelvägen ligger Grouse ungefär 6-7 km från Cypress Mountain där många sporter i OS anhölls!
Här kommer lite bilder:


Det var lite molnigt idag, plus att det var motljus så bilderna blev inte superbra.



Jag ser snö!

Gölligt!



Vancouver





Dagen avslutade med en kaffe på uteserveringen och oslagbar utsikt på toppen och sedan tog jag gondolen ner. Medans jag väntade på gondolen träffade jag en snäll gubbe som jag började prata med. Jag antar att Sedin bröderna sköter sig fint just nu, för han var väldigt trevlig.
Men rent generellt tycker jag faktiskt att folk är väldigt mycket trevligare här än hemma. Människor man inte har en aning om vem dom är kommer fram och börjar prata och personalen i butikerna är jättetrevliga och inte alls snoffsiga och sådär "Hej jag är jävligt trött på mitt jobb och skiter fullständigt i kunderna" aktiga som de kan vara hemma ibland. Men det kanske är ett typiskt stockholmsyndrom!

När jag kom ner återstod bara problemet att ta sig hem och det tog sin lilla tid.

Nu är jag iaf väldigt trött och har sjukt ont i benen. Men imorgon väntar skypedate med Klara, Elin och kanske någon mer och sen en tur till ett shoppingcenter i närheten, så jag ska inte klaga!

XOXO
/ J

RSS 2.0