Fredag

Jag måste bara säga att jag är besviken på er. Inte ett enda brev på tre veckor, fy skäms! Så här är min adress igen iaf ni har tappat bort den (för vad skulle annars anledningen vara till att jag inte fått något kort?) Jag lovar att svara på dirr.

Johanna Persson
C/O de St. Croix
2445 124 B
St. Surrey BC
Canada
Mest besviken är jag faktiskt på Ms. brevskrivare hon själv, Julia. Du som skickar så många brev till alla hela tiden och inte ett enda har jag fått. Kollar i brevlådan varje dag och den gapar alltid tomt.
Nu låter det som att jag är mobbad och inte har något bättre för mig och så är det inte. Men jag råkar bara gilla att få brev!

Nu ska jag sova för imorgon blir det ett till 12 timmars pass. Om inte längre!

Puss
J

3 inlagg pa en dag, det maste vara rekord!



Stora delar av dagen har spenderats pa verandan, med min bok och en kopp te. Varre kunde man ju ha det!
Nu har Maureen, Ted och jag precis varit ute och gatt en promenad och vi konstaterade att det ar ganska fascinerande att se alla utspokade hus. Om det ar sahar pa Halloween, undra da hur det blir i jul! Ska ta nagra kort innan helgen ar slut sa att ni far se.

Godnatt!

Fraser Valley

Igar arrangerade vi The Fraser Valley Cross Country School Championship. Det skulle kunna beskrivas som Skol DM i terranglopning, med enda skillnaden att detta inte var DM utan typ en mix mellan KM och DM. Jag har sjalv sprungit Skol DM i friidrott (for jag tror val inte att vi har skol terrang DM hemma?) for nagra ar sedan och jag skulle uppskatta att vi var mellan 10-15 st pa min distans, som jag tror var 2000 m eller nagot sant. Det var ungefar antalet utovare i alla grenar, sa vi var val ungefar 150 st skulle jag tro.
Igar var det 1000 ungar som sprang! Och detta var bara fran skolor i naromradet och bara i en gren. Lite galet men jag har fatt lara mig att skolverksamheten ar mycket storre och viktigare an klubbverksamheten har. Lite annorlunda fran hemma!
Har kommer ett gang med bilder, inte for att ni kommer bry er sa varst mycket eftersom ni inte kanner personerna men manga har ju onskat mer bilder sa varsegod!


Grymt snygga armskydd! Not. Det var manga bra lopare som hade sanna, sa de maste haft nagon mening.


Pa lordag arrangerar vi nasta tavling som ar BC Championship. Det ar ungefar som svealandsmasterskapen dar hemma. BC star for British Columbia, som ar den provinsen jag bor i. Detta ar en klubbtavling sa det kommer vara mycket mindre folk (ca 450-500), trots att folk i alla aldrar tavlar.

Nu har jag gjort er lite mer allmanbildande och det ar ju alltid natt!

Downtown Vancouver

Har kommer, som jag lovade bilderna fran i mandags. Tog dessvarre inte sa manga eftersom det osregnade hela dagen och jag ar lite radd om kameran. De flesta bilderna ar fran Standly Park, som ar en jattevacker park vid vattnet precis i city.




Jag alskar verkligen hosten!





Jag kom gaende pa stigen och ratt var det  var sa kom det en sjo i vagen, mitt pa stigen. Kontigt stalle att anlagga en sjo om ni fragar mig!

Fint med san underbar natur precis brevid smeten.



Jag blev lite glad nar jag sag denna skylt, sa jag vara bara tvungen att ga in. Det blev inget kop men daremot pa en annan Sverigejatte. Hm..undra vilken! For att ge dig en ledtrad Josefin: Det var "Acne"! Ett internskamt som ni andra tyvarr inte fattar.

"We are all Canucks" hoho! Vi har iaf fatt biljetter av en snall bekant till Ted & Maureen till en match senare i vinter. Sa min forsta hockeymatch, live och pa tv, NAGONSIN kommer att bli en NHL match. Lite coolt!

Det har ar da dagens skord. Inte sa mycket men jag var mer inriktad pa att turista runt an att shoppa och sen har jag blivit lite snal tror jag. Men nasta vecka blir det nog andring pa det.

Nu ska jag aka och kolla pa lite halloween grejer med Maureen och nar jag kommer hem kommer det upp lite bilder fran tavlingen igar.

Over and Out!

Slutkord

Sorry jag orkar inte uppdatera idag! Imorgon lovar jag daremot att bilderna fran regndagen i Vancouver och tavlingen idag kommer upp. For nu ar jag namligen heelt slut, har hjalpt Maureen & Ted att arrangerat skolmasterskapen i terranglopning for 1000 kids. Akte hemifran 05.50 imorse och kom hem vid sex tiden och da var det bara att lasta ur skapbilen och laga mat. Men det kanns bra att hajlpa till!
Nu ska jag sova och det var lange sen jag sag framemot det sa mycket som nu.
Puss & Kram

Ps. Tycker det ar lite konstigt att det ar samma tre personer (Julia, Josefin och Elin) som kommenterar hela tiden. Igar var det ju iaf 46 andra som laste bloggen. Vilka ar ni?

Sunday

Forlat for otroligt dalig uppdatering under helgen! Men under denna lilla "bloggpaus" har jag hunnit med en hel del. Ted och Maureens klubb ska arrangera tva tavlingar nasta vecka sa vi har fixat med det hela helgen. Men istallet for att skriva om allting jag gjort i helgen sa tankte jag skriva upp nagra intressanta iakttagelser och handelser. Gar for det forsta jakligt mycket snabbare och sen tror jag inte ni ar sa intresserade av att lasa en A4 sida lang historia utan bilder. Sa har kommer nagra punkter:

*Nu borjar jag antligen(?) forst vad alla menar nar de sager att Vancouver "ar en av den regnigaste staden i varlden" och "forbered dig pr regn!". Det har namligen regnat konstant har idag. Nu kan jag tanka mig att ni tanker "HA det ar ratt at henne. Hon kan ju ta sina 20 grader och sol och stoppa upp nagonstans!" Det ar lungt, ingen sympati har inte!

*Man borjar forsta att Halloween narmar sig. Hemma visste jag knappt nar halloween var och det ar absolut inget jag nagonsin firat. Men har, ojojoj alltsa! Atminstone varannat hus ar pyntat med spindelnat, doskallar, pumpor, spoken, stora jattespindlar, haxor m.m och minst 6-7 barn har fragat mig pa traningen den har veckan vad jag ska kla ut mig till. De ska vara allt fran cheerleader till Harry Potter, en lollipop, cowgirl, haxor, prinssesor och djur i alla dess slag. Jag maste ju ocksa komma pa nagot smashing! Far leta i Vancouver imorgon.
Vi har iaf haft lite halloween kansla har hemma i helgen. Vi har kopt pumpor i alla dess storlekar, druckit Pumpkin spice latte pa Starbucks (later nastan snuskigt ackligt men det var riktigt gott!), atit pumpkin scones och forra veckan at vi pumkin paj. Tummen upp pa det!

*Jag har borjat visa mina cooking skills och dom verkar gilla det! (Elin jag vet vad du tanker:PppPppP)
Har lagat lite mat och igar gjorde jag en Key Lime Paj som blev riktigt god.

*Traningen gar sjukt segt just nu. Funderar pa om jag har nagot jarnbrist eller natt sant, for jag orkar knappt ta mig upp ur sangen! Eller sa ar det for att det har regnat pa morgonen nagra dagar nu. Svart att saga!

*I dag nar jag var pa Costco(enormt och sjukt billigt varuhus) och blev av med min Costco oskuld sag jag att en Kitchen Aid bara kostade 345 dollar. Vilket motsvarar typ 2300 kr! Sa det blir nog en kop innan jag aker hem. Har ju anda planerat att skeppa hem lite saker och det har tjanar jag ju fett pa. Vad kostar den i Sverige? typ 6000 kr va? Sicket kap!

*Jag har pratat med Maureen om att kanske borja lasa engelska med en High school klass. Nagot jag verkligen skulle behova men ar sjukt radd for att gora. Men om nagra veckor kanske det blir aktuellt och det skulle vara bra for mig! Jag har iaf kopt en engelska bok idag och det ar ju en bra borjan. Nu blev du allt lite stolt pappa?!

*Vi har borjat prata lite om julen, da vi ska aka ut till Vancouver Island och fira med Maureens bror. Det blir nog jattetrevligt och det ar tydligen jattevackert dar dom bor. Och som Maureen sa igar "Du kommer fa det jatteroligt for det kommer vara nagra jamnariga till dig dar ocksa, bl.a min brors tre soner. De ar mellan 16-21 och vilka hunkar! HAHA
Men om det ar nagon gang jag kommer langta hem sa ar det under jul. Inte vara i funas och aka skidor, umgas med min familj och hanga pa villan. Men det ar jag redan installd pa och jag hoppas att jag far det bra har ocksa. Sen sa kommer nog nagra av er och halsar pa, eller hur?

Nu blev det typ en A4 sida med text anda och sa mycket snabbar gick det inte. Men nu vet ni lite vad jag har gjort de senaste dagarna! Notera garna att jag har borjat blanda in lite engelska ord nu och varre kommer det sakert bli!
Nu ska jag ga och sova for imorgon blir det en heldag i Vancouver.

Sov sott!

Dating online

Nu ska jag ga och gora mig fin for om 41 minuter ska jag pa date! Men mamma du behover inte vara orolig, det ar inte med nagon Canadensisk batchelor utan en helt oskyldig skypedate med mina fina tjejer Elin & Karro. Innan dess ska jag nog ha en liten predating med en annan fin tjej, namligen min fina syster Josefin och kanske nagon mer familjemedlem. Full rulle!

Ett inlagg utan rubrik och innehall!

Idag har det varit den finaste dagen hittills. Otroligt soligt och fint! Det sager jag inte alls for att gora er avundsjuka dar hemma. Men rycktet sager att ni har sno? hihi!

Annars har min dag sett ut ganska mycket som vanligt, forutom att jag fick spo av 47 aringar idag pa traningen istallet for 10 aringar. Jag vet inte riktigt vad som ar varst!

Nu blir det Berg flyttar in och sangen!
PUSS

Jag borjar vanja mig med mitt Surreyliv och jag gillart!

Nu borde jag ha gatt och lagt mig for lange sen, sa det blir bara en snabb uppdatering om dagens handelser. Pa fromiddagen lekte jag hemmafru, stadade lite och tvattade. Sen skypade jag en timma med mamma och Julia, cyklade en runda ner till havet, handlade lite och fikade pa Starbucks (farligt!). Sen mailade jag lite, fixade lite bankarenden(vuxenpoang, katjing!) och dammsog mitt rum. Nar Maureen lite senare kom hem akte vi och handlade mat och kollade pa halloweengrejer. Maureen alskar halloween(precis som alla i amerika och kanada gor!) sa hon gick bananas. Jag far lite prestationsangest nu, maste fixa en drackt. Hittade en jattesot pumpadrackt som skulle vara klockren och jag vet ju att jag ar kort och liten, men att komma i en drackt for 3-4 aringar ar nog lite val optimistiskt.
Sen nar vi kom hem och skulle ata fick jag en liten halloweenpresent, "It's for our daughter" som Maureen sa. Gulligt!



20 grader och sol idag igen. Var ar allt regn som jag har blivit lovad?

Mmm..Toffee mocha frappuccino ar min nya favorit! Jag brukar inte gilla sota kaffedrinkar, sa detta kanske ar ett tecken pa att jag har borjat vanja mig vid allt sott, sliskigt och amerikanskt. Om jag later det bli en daglig vana att ga till Starbucks sa kommer jag kunna rulla hem i April, hihi!!

Sahar kankade jag runt idag, i vantan pa att jag ska tillstandet att kora har i Canada sa anvander jag cykeln.
Salange det ar sahar fint vader gor det verkligen ingenting!

Sot liten present!

Nu pa kvallskvisten gav Ted mig ett matteproblem som han ville ha hjalp med. Jag lyckades namligen namna, for nagra dagar sen, att matte var mitt favoritamne i skolan. Varfor? Jag kom bara inte pa nagotannat att saga och matte har jag anda alltid tyckte ar okej.
Sa nu kom han och tankte att jag skulle klara av detta! For det forsta sa drog han saklart hela problemet pa engelska, sa jag fattade kanske halften av vad han sa och for det andra har jag inte raknat matte pa over 4 manader. Men det ar skrammande hur fort man glommer bort allt man lart sig. Jag kommer inte ihag nagonting av matte D och E langre! Sa min kara familj, nar ni kommer och halsar pa mig far ni allt packa ner nagra mattebocker for jag kan inte komma till teknis och inte veta vad differensialekvationer ar. Pinsamt!

For att helt byta amne, varfor kom det inget Gossip Girl avsnitt idag? och det ar faktiskt inte bara jag som blev irriterad. Jossan, Julia, Karro, Elin: har ni nagot vettigt svar?

KRAM!

Justin Bieber

Ikvall upptrader tydligen Justin Bieber har i Vancouver. Han ar ju sa bra! Det ar ju synd att man inte ska dit och fa chansen att sta och trangas med alla de tusentals fjortistjejerna som ska dit. Eller inte!

En helt vanlig sondag

Idag har jag varit och lekt med barnen pa formiddagen. Julia tror att jag ar pa traningslager, men bara sa du/ni vet sa ar det traning med 10 aringarna som galler och det innebar hejning och lite joggning i tva timmar. Ville bara klara ut det! Sa Josefin, du behover inte vara orolig att jag ska trana och bli battre an dig!

Idag har det iaf varit en fantastiskt fin, solig och varm sondag! Jag vaknade ganska tidigt, gick ut med Maureen i hot tuben, at frukost och akte ut till taningen som lag precis vid gransen till USA. Har precis fatt reda pa att allt tyvarr ar ganska mycket dyrare har i Canada an i USA (fortfarande billigare an hemma men anda). Sa da ar det ju tur att vi bara bor 6 km fran gransen och en shoppingresa dit ar redan inplanerad. Sen kanske det blir nagon tripp till Seattle och froken Janten nagongang ocksa:)
Efter lunch har jag skrivit nagra brev, last, tagit det lugnt och gatt en promenad med Ted for att lamna tillbaka filmen vi hyrde igar.  Nu borjar antligen engelskan flyta pa lite battre sa vi pratade hela eftermiddagen och nu forstar jag nastan allt de sager. Nickar o skrattar lite nar jag inte fattar, vilket ar ganska ofta ibland!


Skypa imorgon mamma & pappa? PUSS

Lordag den 16:e Oktober!

Hejhopp!

Idag har jag faktiskt sprungit mitt forsta terranglopp sedan minimaran 2002 om jag inte minns fel. Johan, du borde vara stolt! Jag skulle aldrig ha sprungit om jag skulle fatt bestamma sjalv men nu overtalade Ted och Maureen mig och nu i efterhand ar jag val ganska glad for det.

Dagen borjade i alla fall med att vi hamtade upp Emma, en tjej pa 16 ar som har blivit min nya kompis. Vi ska aka in till Vancouver och shoppa nagon dag och hon ska guidea runt mig lite, det ni!
Efter det akte vi till norra Vancouver dar tavlingen var och eftersom jag bor med tva coacher sa var vi dar forst av alla. Sen gick jag och Emma runt dar hela dagen, hejade pa alla sma kids och pratade med massa nya manniskor. Vid tva tiden var det dax for min tur och trots att jag hade forsokt komma pa bra ursakter i flera timmar sa bestamde jag mig for att springa. Vid starten traffade jag fyra supersota tjejer i min aldersgrupp. Synd att de bodde sa langt bort annars skulle vi kunnat bli bra kompisar. Den ena tjejen holl pa mycket med triatlon (det ar natt for oss Karro) och hade sprungit 4 halva Ironman (ni som inte vet vad det ar sa ar det ett triatlon dar man simmar 2 km, cyklar 90 km och springer 21 km) och mycket annat roligt. Hon skulle minst sagt blivit en bra traningskompis!
Vi startade med de som var 18 och aldre och det var ca 25-30 som startade samtidigt (men absolut inte sa manga i min klass) Hur som helst sa sprang jag sa bra som jag kunde just nu. Inte superbra tranad och enbart med en smoothie i magen sa gick det anda over forvantan tycker jag! Jag sprang med Ironman tjejen hela banan och mot slutet spurtade hon om mig. Men jag kom tva, vilket inte ar fyskam. Jag sager daremot inte hur manga det var i min klass!

Sa pavagen hem tyckte vi att vi hade gjort oss fortjanta av lite Fish and Chips sa vi stannade pa ett stalle som tydligen skulle vara valdigt bra. No shit! Det var den godaste Fish and Chipsen jag atit i hela mitt liv, vilket visserligen inte sager sa mycket eftersom jag atit det max 5 ganger innan. Men anda! Det var som en liten fiskaffar man gick in i och valde vilken sorts fisk man ville ha och sedan friterade dem den. Mmm... mamma du skulle alskat det!
Nar vi kom hem var vi sa trotta sa vi har inte gjort sa mycket mer an att hamta min bil som jag ska fa lana och hyrt film. Sa nu ikvall har jag och Ted suttit o kollat pa en film och atit glass i deras entertainment rum, som da aven ar mitt rum numera. Trevligt trevligt!

Tog inte sa manga bilder eftersom jag var sa jakla busy med att tavla, men nagra!






Det har var inte dagens basta outfit pa tavlingen kan jag saga. Sen nar kanner man sig som ett freak om man kommer i tights till en tavling? Tydligen har! Sa jag maste helt enkelt folja strommen och ga o kopa ett loparlinne och sa korta shorts att underlivet far lite frisk luft ocksa. Det ar tydligen sa det gar till i terrangsnurran (visserligen ar det ju sa inom fridrotten hemma ocksa)!

Nu ska jag sova for imorgon ar det traning med barnen som galler!

Gulligull
.

Fridag Im in love!

For varje dag som gar upptacker jag mer och mer saker om mitt nya omrade. Dagens basta (och samsta) upptackt var att narmaste Starbucks ligger mindre an 1 km fran huset. Kommer sakert bli manga besok dit, vilket varken ar bra for planboken (svindyrt!) eller magen. Men och andra sidan kommer jag ju trana ganska mycket har sa vad kan nagot besok dar da och da gora?

Dagen borjade med en promenad och darefter gick jag upp till koket och oppnade kylen. Dar stod (som vanligt) min smoothie och vantade pa mig. Maureen ar sa sot och forbereder en smoothie till mig varje morgon. Antar att hon tror att jag inte hittar allt har an, vilket jag kanske inte gor heller!
Sen pratade jag med pappa, gjorde i ordning mig och slangde i mig lite lunch innan jag gick till Maureens skola som ligger ungefar 6 km fran huset. Darifran akte vi till Vancouver City dar vi fikade och hamtade nagra saker till en tavling som de ska arrangera snart. Darefter bar det av mot Surrey igen men innan vi akte hem akte vi forbi bilmekanikern for att se hur det gar med bilen som jag ska fa lana (nagon gick tydligen igenom taket pa den dagarna innan jag kom) och sen gick vi 6 arenden till innan vi var hemma igen. Eftersom vi bada borjade bli lite hungriga gjorde Maureen kakor medans vi vantade pa Ted. Sen har vi atit och pratat lite och nu sitter jag pa mitt rum, ater nybakta kakor och kollar pa Friends. Samre kan man ju ha det!

Imorgon ska vi tydligen aka ut till en tavling som Ted ska coach men aven springa. Nu fragade de precis om inte jag ocksa vill springa, men njaa vi far se. Har inte sprungit loplopp pa sakert 8 ar av en anledning. Men jag ar ju har for att prova pa nya saker sa varfor inte? Fortsattning foljer...

Vi hors imorgon allesammans!

Idag var det alldeles for varmt for leggings. Det blir bara varmare o varmare har, vilket ar heelt sjukt!

Man ser inte sa bra pa bilden men havet ar precis nedanfor backen. Det ar nastan det jag gillar mest av allt med det har omradet, att var man an gar sa ser man havet pa nagot hall.
\
Det har ar mitt rum! Aven den har bilden ar inte sa bra men det ar ett valdigt mysigt rum och den uppmarksamma ser att det star en dalahast i bokhyllan.

PUSS!

Torsdag

Idag har jag haft en valdigt rolig dag! Den borjade med att jag skypade med mamma, Josefin och Elin. Men det ar inget vanligt skypade vi pratar om har. Nejnej, det ar namligen sa att jag och Elin har inte lyckats fa igang vara mickrofoner sa vi horde allt mamma o Jossan sa men de horde inte oss. Ganska intressant att bara lyssna faktiskt! Lite som jag gor varje dag har kan man saga.
Sen gick jag ner till stranden o laste min bok, at lunch, plockade undan lite har hemma, kollade pa Berg flyttar in och tranade. Nar jag kom hem hade jag fatt ett mail av Ted och precis nar jag oppnade det kom jag pa att vi skulle ju pa barntraningen ikvall. Sa det var bara att slanga i sig ett apple och skita i att duscha. For nagra minuter senare kom Maureen hem och da akte vi till en familj i narheten for att hamta lite klader. Det var pappan i familjen som var hemma och han var supertrevlig. Och min gottegris till mamma, vet du vad det basta av allt ar? Han ar typ VD for ett godis foretag eller natt sant. Mm...
Nar Maureen och han hade pratat ett tag (jag stod i bakgrunden och nickade lite) sa ville han presentera mig for sin son Jack. Sa efter ett tag kom Jack in i rummet, han var formodligen natt ar yngre an mig men valdigt snall och rolig. Nar Maureen sa att hon tyckte att han borde fixa ihop ett gang som jag kunde lara kanna sa sa pappan: " Ja men det fixar vi! Det finns massa batchelors har sa det kan bli roligt!" Hahah!

Sen akte vi vidare mot traningen och mitt andra pass for dagen. Jag tankte val innan att detta mest skulle bli lek eftersom barnen ar emellan 6-13 ar. Men oj sa fel jag hade! Tank er Tilda i klubben (ni som inte springer i Tullinge kan tanka er en liten ettrig unge) och sa lagger ni pa tva durasellkaniner pa det, ungefar sa snabba var dessa sma knoddar. Men det var valdigt roligt, speciellt nar Maureen skulle presentera mig. Da sa hon att jag var fran Sverige och skulle bo hos dem i ett par manader. Sen fragade hon om nagon visste nagon stor stad i Sverige. En kille sa "Norway", en annan (en pappa som sakert var minst 40 ar aldre) sa "Oslo". Nar en liten tjej rackte upp handen och sa "Spain" borjade jag skratta. Men efter nagra minuter rackte en annan tjej upp handen och sa "Stockholm". Till slut sa!
Traningen var rolig och ganska tuff. Jag hade tankt att jag bara skulle springa och lattja lite med barnen eftersom de var sa sma. Men seriost, det var en liten tjej pa 10 ar som var minst lika snabb som jag. 10 AR! Nar man ar 10 har man inte ens borjat anvanda sportbh eller fatt mens.
Jag sa att korta strackor inte var min grej, att jag var battre pa langdistans och att jag precis hade tranat en gang men da kontrade hon med att hon precis hade kommit fran hennes 1,5 h soccer traning. Fan, 1-0 till 10 aringen!

Det var manga som fragade Ted och Maureen (for manga vagade saklart inte prata med mig) " Ar hon verkligen fran Sverige? Ska hon verkligen bo hos er? Ar hon VERKLIGEN fran Sverige? osv." Sa sota!
Sen kom en pappa fram till mig och borjade prata. Efter ett tag sa han " We are nice and offer free food at our house so long the Sedin brothers are playing well, because everybody here loves them. But if they are start playing badly, you would probably not say that your from Sweden". haha!

Efter traningen akte vi och at pa en kinesisk resturang. Valdigt trevligt och de ar verkligen gulliga mot mig. Efter middagen fick vi in fortune cookies. Mitt budskap var ganska passade tycker jag: " Take a break from your usual routine (jag ar ju har sa det har jag absolut gjort) and enjoy yourself (det  har jag visserligen gjort sen borjan av augusti, men det ar ju alltid viktigt! hihi)
Det blev tyvarr inga bilder fran traningen (maste bli battre pa att ta!) Sa ni far nagra bilder fran min promenad igar istallet.



Petter!

Har satt jag och laste imorse

Vancouver City!

Fint!

Har blir det trappintervaller nagon dag.

Godmorgon och hoppas ni far en fin fredag!

Kort!


Om det ar nagon som ar sugen pa att skicka ett kort till mig sa ar min adress:
Ted de St. Croix (skriv typ mitt namn brevid Teds eller natt)
2445 124 B
St. Surrey BC

Bilder fran min runda!


Ussch, detta ar typ min mardromsskylt! Som tur var sag jag bara sma sota hundar som jag latt skulle kunna hantera om de blev galna.


20 grader och sol tackar man ju inte nej till. Rena rama augustivadret. Men jag tackar inte nej!


Slangde av mig jackan jag hade satt pa min sa fort jag oppnade dorren. Det var lange sen man sprang i linne och svettades.


Pappa detta skulle kunna vart du! Ted sa att om man paddlar lite langre ut sa finns det massa valar. Det skulle vi kanske gora nagongang!

Nu ska jag hoppa in i duschen, ata lunch och bege mig ut igen. Det galler ju att passa pa nar det ar sa fint vader!

Over and out!

Hurtigbulle!

Nu ska jag ut och springa for forsta ganger over here! Hoppas jag kommer tillbaka!
I eftermiddag tankte jag kanske lana en cykel och cykla bort till ett kopcenter i narheten. Tror iofs att jag maste kolla in google maps en stund forst. Hej sa lange!


Fint! (Elin: O sa var det inte det :PppPppPppPpp)

Dag 1

Nu har jag varit i Surrey, Vancouver i ett dygn och allt kanns bra. Kameran var saklart inte laddad nar jag skulle ga ut sa det blir tyvarr inga bilder an. Men imorgon kanske!
Idag har jag packat upp, sovit och utforskat omradet. Nar Ted kom hem gick vi ner till havet som ligger precis i narheten och kollade pa solnedgangen. Valdigt fint! Sen kom Maureen hem, sa vi lagade mat och pratade. Jag tycker att det ar jobbigt med engelska och jag far nastan aldrig fram det jag vill, men jag hoppas det blir battre. Nu ska jag sova, kanner mig fortfarande lite jetlaggad men jag hoppas jag vaknar och ar pigg imorgon. For da ska jag ge mig ut och springa alldeles sjalv. Hoppas jag hittar hem!
Eftersom jag inte har tagit nagra bilder an sa far ni en pa mina systrar. Jag skrev ju innan att jag kommer sakna mamma och pappa och Josefin kommenterade saklart detta. Och sjalvklart kommer jag sakna dig och Julia ocksa, det vet ni!



Puss & Godnatt allesammans (eller ska jag kanske saga godmorgon?)

Framme!

Nu ar jag antligen framme och har hunnit sova nagra timmar. Ar lite jetlaggad, var ju trots allt vaken i 25 timmar igar. Nu ar det tisdag morgon har och jag sitter ensam i huset och har precis atit en jordnotsmacka (haha vilket var jakligt gott!) o smoothie till frukost. Men nu tankte jag beratta om min resa och ni far vanja er vid att jag skriver utan åäö (eller vet nagon om man kan ladda ner det till datorn pa nagot satt?).

Det borjade ju med att jag sa hejda av mamma och pappa pa arlanda, nagot som jag tyckte var jobbigare an vantat men nar jag val satte mig pa planet kandes det bra och da insag jag att 'nu javlar ar jag pavag'. Flygresan gick smidigare an vantat trots den 8,5 timmar langa resan. Jag kollade pa film, lyssnade pa musik och pratade med den trevliga norska tanten som satt brevid mig (eller far man saga tant nar hon var yngre an mamma o pappa?). Hon svarade pa massa fragor jag hade och jag hann aven fa veta en hel del om henne. Hon skulle aka och halsa pa hennes son som pluggade i Las Vegas, men som hade 'kyssarsjukan' just nu. haha!
Nar vi landade i ett 25 gradit och soligt Chicago vantade den Americanska tullen som pappa hade varnat mig for eftersom de brukar vara sjukt otrevliga. Och visst var de otrevliga men jag kom igenom utan problem. Sen hamtade jag ut bagaget och gick och letade efter mitt skidfodral i en kvart. Nar jag hade hittat allt rullade jag min lilla vagn typ 30 meter bort innan jag skulle lamna in det igen, vilken onodig grej!
Efter ett tag hittade jag vilken terminal jag skulle till pa den enorma flyplatsen och efter att jag paserat x antal otrevliga amerikanska vakter kom jag fram till terminalen. Dar gick jag runt i en timma (kroppen blir ju lite konstigt nar man sitter ner i 9 timmar) och nar jag gick forbi en kiosk dar de salde snapper var jag bara tvungen att kopa en. Ni kommer val ihag sanna vi drack nar vi var sma Julia och Jossan? Det ar en amerikansk(?) dricka som, om jag ska vara arlig, lite var riktigt lika god som jag kommer ihag den.
Till sist fick jag ga pa planet mot Vancouver och 5 timmar senare landade jag i ett regningt och lite kyligt Vancouver. Det var har problemen borjade!

Nar jag gick igenom tullen fragade han massa fragor vad jag gjorde har, var jag skulle bo/gora. Jag svarade att jag var pa holiday, skulle bo hos nagra vanner till familjen och vara har nagra manader. Efter mycket om och med slappte han igenom mig (trodde jag). Men nar jag hade fatt mitt bagage och var pavag ut pekade de in mig i ett rum. Sen kom det en kille och borjade forhora mig. Jag borjade beratta och nar jag inte riktigt fick fram det jag ville saga blev jag nervos, borjade stamma och blev jatte stressand. Killen pressande mig jattemycket och han trodde inte pa att jag skulle vara har for att lara mig engelska. Efter ett tag fick han Teds nummer (som nu hade statt och vantat pa mig i en halvtimma) och nar han kom tillbaka fortsatte forhoret. Under tiden som han var ute kollade jag in i rummet brevid och sag att det satt tva kineser med handbojor dar. Och nar han borjade fraga ut mig igen brast det och jag borjade grata. Jatte olampligt med tanke pa situationen men jag orkade inte sta emot. Han tyckte att jag reagerade konstigt och da sa jag att jag bara ar 19 ar, har inte rest sa mycket utan min familj och att jag har svart att uttrycka mig pa engelska och blir darfor nervos. Sen ville han iaf kolla pa min och Teds mailkonversation sa jag fick ge han min mailadress och losenord. Efter 10-15 minuter kom han tillbaka och sa: " Egentligen skulle jag kunna skicka tillbaka dig till Sverige och det kanske jag borde gora. Men nu tanker jag inte gora det! Men jag har skrivit upp dina uppgifter sa jag kommer halla koll pa dig" Sa lite latt skarrad och med rodsprangda ogon gick jag ut till Ted som stod och vantade pa mig med en blombukett fran Maureen. Kandes pinsamt att det skulle bli sa men han var jattegullig och sa flera ganger "Forlat forlat, det var verkligen en katastrof att du fick uppleva detta. Vissa av de dar tullkillarna ar dumma i huvudet!" och nar vi kom hem och berattade for Maureen blev hon ocksa jattearg. Men nu ar jag har iaf och det kanns bra!
och pappa jag var jattenara att ringa dig. Men klockan var fyra pa morgonen hos dig och vad skulle du kunna gora egentligen?!

Nu har jag atit en peanut butter macka och en frukt smoothie till frukost. Kande att jag var tvungen att prova det och dessvarre gillade jag det, haha! Sa nar jag inte vill Skypa langre kan ni se det som ett varningstecken att jag atit for mycket peanut butter och tranat for lite.

Nu ska jag borja packa upp och sen ska jag utforska omradet! Slanger in lite bilder senare.

Puss & Kram

Direkt från arlanda!

Det finns några fördelar med att ha en pappa som reser väldigt mycket. En av dem stavas guldkort på SAS. Det var nämligen så att jag hade glömt att beställa ett skidbagag när vi bokade biljett, plus att jag hade 5 kg övervikt i skidbagaget, 3 kg i vanliga bagaget och 5 kg i handbagaget. För allt detta skulle jag fått betala minst 1200 kr. Men nu checkade jag in med pappa som flyger till London nu på morgonen och när han visade upp sittguldkort så sa mannen bakom disken: "Ja okej, tack vare det här kortet så är det okej för den här gången, men påvägen hem får du förmodligen betala" Vilket flyt att pappa åkte samtidigt som jag!
Nu sitter jag iaf i Loungen på Arlanda, här kom jag också in tack vare pappas gyllene kort. Han släppte av mig här innan han gick iväg till sitt plan och här sitter många finansgubbar och fina damer. Men jag stormtrivs och här skulle jag lätt kunna sitta en dag! Det finns gratis mat, massa tidningar, datorer, tv och sköna soffor. Men nu ska jag snart lämna mitt lilla vip rum och gå mot planet. Ska kanske gå förbi taxfreen och köpa lite lakrits först:)

Vi kanske hörs i Chicago, där jag kommer mellan landa! (Där kommer jag visserligen inte få sitta i någon lyxig lounge med gratis internet så vi får se)

Sköt om er!

Och mamma & pappa: Jag kommer sakna er jättemycket! Vi har haft det så bra dessa månaderna sen jag flyttade hem från Eksjö och jag är verkligen glad att jag väntade ett tag med att åka. Men nu är jag redo. Redo för nya utmaningar!


Kvällstankar

Glömde ju säga att jag var och fika med mina favoriter (ja jag har många, så ni andra behöver inte känna att jag gillar er mindre) idag. Är det inte typiskt att man har det som bäst när man vet att någonting närmar sig slutet?! Som i trean och framförallt innan studenten. Vi trivdes som bäst med varandra och hade det asroligt precis innan studenten och det är samma sak med mig, Elin och Karro. Vi har alltid varit kompisar men nu är det som att alla har hittat sin plats och vi är trygga med varandra. Typiskt men som ni sa själva, ni får hitta en bättre, snyggare, smartare och roligare kompis som kan ersätta mig;)
Kommer hur som helst sakna er (och självklart era underbara män) massor. Vi ses på Skype i veckan?



Godnatt allesammans, vi hörs på Arlanda!


Söndag

Nu är jag äntligen färdigpackad! Efter att ha plockat ut några kilo kläder och lagt alla mina skor i skidfodralen har jag nog ingen övervikt längre. Det känns konstigt i hela kroppen att det är imorgon jag ska åka, men gud vad roligt det ska bli! Att komma över tröskeln att jag inte skäms så fort jag pratar engelska för att jag tycker att jag är dålig, att pumpa puder så att mjölksyran sprutar och åka obegränsade mängder skidor, att få nya kompisar och kontakter, att få upptäcka ett nytt land m.m. Listan kan göras lång så jag ser verkligen framemot det. Men det är såklart mycket jag kommer sakna hemma också!
Nu ska vi gå och ha en sista familjemiddag. Bilen går 06.00 imorgon och ca 24 timmar senare landar jag hos min nya familj!
Här är en bild från igår. Då var det 25 manna fest som gällde. Roligast var förfesten, resan till festen, att få krama alla fina människor hejdå och den två timmar långa hemfärden med en stupfull Petter.
Hans kommentar när han vaknade imorse var: "Alltså jag har ett svagt minne att jag var på Mc Donalds igår, var jag det? Hmm.. jag var nog ganska full igår!" HAHA!




Halva dagen i bilder!


Lyxfrukost!

Två kakor till frukost, mm....

Johanna: -"mamma se förvånad ut eftersom bullen är tom" hihi!

Östasiatiska museet och långpromenad på skeppsholmen med mamma




Gissa kändis? (jag och mamma hade, pinsamt nog kändisjakt på stan idag men besvikelsen var total när vi bara såg två)

Vi har även hunnit med en fika med fröken Sundqvist och nu ska vi in till stan igen för att äta familjemiddag. Busy women!


PUSS!

Onsdag den 6:e oktober

Den här dagen började på sämsta tänkbara sätt kan man säga. Jag vaknade (alldeles för sent) och kände att jag hade ont i halsen (igen!) och fruktansvärd huvudvärk. Jag sträckte mig efter telefonen och insåg att den var kokhet och gick inte att få igång. Sen dess har jag försökt få liv i den utan något resultat. Fan vad otajmat att det skulle hända nu!
Jag har i alla fall satt igång med packningen ordentligt idag och jag har insett att jag aldrig kommer få plats i min väska. Den är full nu och då har jag inte lagt i ett enda par skor eller någon nessesär. Åh...
Nu ska jag gå och fota mammas smycken som jag har lovat. Hoppas på bättre lycka där! Om det blir bra kanske jag lägger upp någon bild sen.

Over and out

J


Måndag

Pappa och mamma var på landet i helgen och efter att ha varit nere i källaren för att hämta en väska har jag inte svårt att tänka mig vad de fördrev tiden med. Herregud, heeela golvet är täckt!

Den lilla maskinen är en torkningsgrej som pappa köpte för några år sedan. Han har max använt den 5 gånger och om han planerar att torka all svamp i den kommer det ta många veckor.



Nu ska jag gå mot strömmen och ta upp några vaniljbullar ur frysen.
Jag och mamma försöker vänja in pappa i min roll här hemma, så nu är det svenska New York fruar som gäller (som han förövrigt säger är förnedrings tv, kom med nått nytt!). Vad blir nästa steg? Ska jag kanske till och med kunna lära honom att baka?!

/J


Maskeradfest

I lördags arrangerade jag och några juniorer i tullinge en maskeradfest i klubbstugan. Det blev en asrolig kväll och många hade verkligen gått in för att klä ut sig och hade lagt ner mycket tid på att tillverka sina kostymer. Som till exempel Nick som var en toalett eller Elin som kom som en riktig bag in box (det kom nämligen riktigt vin när man tryckte på hennes pip på boxen). Jag och karro var bröderna fluff och Elin var flintkalle. Dessvärre var det ett annat par som också var bröderna fluff, men de hade inga hårtorkar så jag tror vi vann den tävlingen. Det var många som kom och alla verkar jättenöjda med kvällen och vi har redan bestämt oss för att köra nästa år också. Så börja spåna på vad ni ska vara redan nu!


                                             


Tack alla ni som kom och gjorde det till en grymt rolig kväll!

RSS 2.0