Söndagsnöje!

Idag har jag sprungit en löptävling på 8 km. Det gick sämre än jag trodde att det skulle gå (alltså gick det väldigt dåligt!) och Mo slog mig med massor. Men eftersom jag var ensam i min klass vann jag 50 presentkortsdollar till. Det tackar man ju inte nej till!
Det var otroligt fint när vi kom till tävlingen imorse. Vädergudarna hade tydligen fått för sig att det fortfarande är vinter så det snöade ca 2 dm i natt. Nu är tyvärr allt borta igen, men det var fint så länge det varade. Men nu vill vi gärna ha tillbaka våran vår!

Nu ikväll har vi ätit söndagsmiddag, kollat på Oscarsgalan och ätit blåbärspaj som Gill hade med sig. Bra avslutning på veckan!

PUSS!

 

PS. Måste bara gratta Karro för hennes otroliga insats på vasan. 06:55:55 är en grym tid! Och inte nog med det, det är 5 sekunder snabbare än vad mamma någonsin åkt (hon har visserligen bara åkt två gånger) och hon har varit grym. Så du borde vara otroligt nöjd vännen!



Hockeydax

I fredags var som sagt jag, Gill, Dani och hennes syster och kollade på hockey. Det var väldigt kul även om själva hockeyn inte höll samma kvalite som på en Canucks match. Sötaste var tjejen framför oss med sin målvaktshjälm, 6:åringarna som spelade i pausen och kinesen bakom oss. Vi drack öl, käkade popcorn, åt M&Ms och skrattade. Efter matchen skjutsade vi hem Dani och hennes syrra och sen åkte vi hem till Gill. Tjejerna skulle gå ut och ville att vi skulle hänga på, men eftersom Gill körde så bestämde vi oss för att åka hem och dricka te och kolla på Friday Night Lights istället. Så tack vare Gill är jag nu fast i den serien och det finns 5:e säsonger så när jag känner mig rastlös vet jag ju vad jag kan göra.
Efter en liten sovmorgon i lördags gick vi upp och gjorde frukost, chillade och kollade på några avsnitt till innan hon skjutsade mig till Skytrainen.
Det var som vanligt väldigt kul att hänga med Gill och hon är faktiskt på väg hit nu för lite söndagsmiddag och mys.






Jag har inte gått och fått E kupa utan det är min halsduk som jag har innanför jackan.
Om någon undrade, haha!






Ps. Vilken jäkla Hockeybrud jag har blivit. På tisdag ska nämligen jag och Ted på
Canucks - Culumbus Blue Jackets
.

Förresten...

idag är det exakt en månad kvar tills syrran landar på kanadensisk mark och vi ska tillbringa 1,5 underbara veckor tillsammans innan vi tar flyget tillbaka till Sverige. Älskade Sverige. Då kommer den här resan bara vara ett fint och helt fantisktiskt minne som jag aldrig kommer glömma.

Men det är som sagt ändå en månad kvar så nu ska jag verkligen försöka njuta av alla dagar jag har kvar i det här landet. Jag vill verkligen känna att jag utnyttjade min tid in i det sista, så att när jag sätter mig på planet känner att det är dax att gå vidare. Dax att komma hem!

Jag ska nog börja med det det redan idag tror jag.


Ha en fantasktisk helg allesammans!

Puss & Kram


Johanna

Blir nog en bra helg trots allt!

Nu kom precis Gillian hit och snart ska vi åka hem till henne och hänga lite innan vi ska gå på hockey med Danie och några andra. Blir nog kalas! Det är visserligen inte en NHL match utan ligan under, men eftersom jag blivit ett riktigt hockeyfans nu så ska det bli jättekul.
Sen ska jag sova över hos Gill och vad som händer på lördag får vi helt enkelt se. Men på söndag ska jag tydligen springa en liten löptävling på 8 km. Förhoppningsivs vinner jag (har bara varit jag i min klass på dom andra tävlingarna, haha!) för då blir jag 50 presentkortsdollar rikare och då har jag skrapat ihop 150 dollar på Peninsula Runners. Gött!

Nu är kaffet klart, triple chocolate chips kakorna med valnötter (hade en Ted kväll i veckan då jag gjorde hans favoriter mac and cheese och megachokladiga kakor) är nerpackade och vi är taggade över faktum att det är fredag och solen skiner ute.

Kärlek

Johanna

Lycka till bruden!

På söndag så ska min fina vän Karro köra öppet spår och jag ville bara säga stort lycka till. Det kommer gå galant! Skulle stått vid sidan av spåret(eller kanske kört själv) och hejjat på dig om jag varit hemma, men nu får jag försöka följa dig så bra jag kan härifrån.



Saknar dig gumman men om 6 veckor ses vi igen!

Johanna

Torsdag

Istället för att sitta hemma och deppa för att vi var tvungen att ställa in resan till Lake Louise så åkte jag över till USA (närmare bestämt gruppen Death Cab for Cuties hemmastad Bellingham) och köpte ett par nya löparskor idag. Köpte samma som jag hade innan men tyckte dom var ganska dyra. Men när jag insåg att dom kostar nästan 2000 kr hemma och jag betalade ca 750 kr så tycker jag nog att det var ett ganska bra köp ändå. Gick även in på Target och köpte lite underkläder eftersom jag levt i enbart två bhar och typ 10 trosor i 5 månader. Frääääscht!

Jag åkte hem lite gladare än jag var innan trots att tjejen vid gränsen var en bitch och frågade ut mig i säkert en kvart (tullmänniskor och jag går inte ihop).  Sen var det dax för träning och alla mina favoriter var där idag. Lilla Catrina ville hålla i handen hela träningen, Abbey var underbart söt och lillgammal som vanligt, Daniella & Rorey var grymma som alltid och 5 åriga Jack var lika skarmig som vanligt. Listan på alla underbara barn kan göras lång och jag kommer helt klart sakna alla dessa små troll när jag åker hem.

Kvällen avslutades med kanadensiska pannkakor (alla tycker att jag ska säga kanadensiska istället för amerikanska, men vad fan är skillnaden liksom?) och lönnsirap. Mmmm....
När jag kommer hem ska jag ta tag i mina matvanor, jag lovar!

Over and Out

 

Johanna


Dagens!

Eftersom jag tycker att Elin är en grymt cool tjej så ska jag nu
sno hennes senaste blogginlägg rakt av.
Här kommer ett gäng riktigt klockrena (Elin, där fick jag allt till det va?)
bilder på mig själv och mitt nya nagellack.



Vilken klockren modebloggspose!



Tjejen med fetaste håret i stan och men lacket Up front & personal från O.P.I.
Mer guld åt folket!
(ser dock lite vitt/gult ut på bilden)



Nu sitter jag och väntar på att Alexis ska hämta upp mig och sen blir det sushi för hela slanten.
Mumma!
Kommer hem ganska tidigt för sen kommer nämligen Gill över.
Det har börjat bli en trevlig tradition att hon sover över och vi kollar på
Off The Map tillsammans på onsdagar.

Puss

Gaaahh!

För en timma sedan var allt frid och fröjd och jag var på väg att åka och storhandla inför helgens äventyr
men fan vad snabbt det ändrades!
Det var ju meningen att vi skulle åka till Lake Louise och Banff imorgon.
Eftersom det är ca 10 timmar dit skulle vi åka omänskligt tidigt och stanna på lite olika ställen på vägen.
Vi skulle sen åka skidor i Kicking Horse, Banff och Lake Louise innan vi styrde bilen hem igen på söndag.
Det här anses vara ett av de bästa skidområderna i hela Canada och förmodligen en av de bästa i nordamerika.
MEN...eftersom det ska bli -35 i Kicking Horse på fredag och lika kallt i Banff på lördag så fick vi precis ställa in resan. Det här skulle ju blivit en av höjdpunkterna på min resa!!

Jag ska ut och käka med tjejerna ikväll. Hoppas att dom kan muntra upp mig lite!


/J

Helgen i Kamloops!

Mamma har efterlyst lite fler inlägg och eftersom jag är en snällhest som alltid gör vad mina föräldrar säger så kommer här en summering av helgen.

Helgen spenderades som sagt i Kamloops som ligger ca 4 timmar norr om Vancouver. Klimatet i Kamloops skiljer sig väldigt mycket från här. Påvägen dit åkte vi igenom bergspass och en otrolig natur som påminde om Alperna, men när vi kom dit var det öppet, kuperat och öken. Det var väldigt kallt tyckte vi Vancouverbor (vi får nästan aldrig under noll här och där var det ca -15 hela helgen) och tydligen är Kamloops känd för sina extrema temperaturer. På sommaren kan det vara olidligt varmt och mängder av skogsbränder medans på vintern är det otroligt kallt men eftersom det är så torrt så kommer det nästan aldrig någon snö där.

Ted och Mo hade inte riktigt sagt hur långt det var dit och här är avstånd på 4-5 timmar ingenting iom att det är sjukt långt till allting. Här tycker man tex att Whistler ligger precis utanför Vancouver och det är ändå två timmar dit.
Nog om det. Det var hur som helst en väldigt trevlig helg med mycket god mat, många & låånga timmar i deras otroligt stora inomhusarena, Starbucks, häng på hotellet, en liten utflykt upp på ett berg för att kolla på den enorma utsikten (jag skippade kameran eftersom vi hade planerat att springa men det slutade med att vi gick hela vägen. Fasiken!) och många glada barn. Barnen var hur duktiga som helst och alla coacher kände sig verkligen som en bunt stolta föräldrar varje gång någon gjorde bra ifrån sig.
På söndag eftermiddag rullade vi tillbaka hemmåt med en enorm huvudvärk efter alla timmar inne i hallen och med en Lemon Snapple i handen.


Även dom större ungdommarna från klubben var där och tävla och gjorde riktigt bra ifrån sig. Jack (killen i täten) vann som vanligt! Men om man har en mamma som har ett OS brons och en pappa som också har varit med i några OS tycker jag fan att man har för bra förutsättningar. Sådana bra gener skulle jag inte tacka nej till!







Mo sprang också och vann som vanligt. Har jag förresten sagt att hon har ett världsrekord? När hon var 50 år slog hon världsrekordet på 800 meter för 50+. Vill ni gissa tiden?! Luras för sjutton inte av att hon var 50 när hon slog det.




Tyvärr blev det bara bilder från tävlingarna och inga på den fina miljön. Men vi ska faktiskt passera Kamloops igen redan i helgen, så jag ska försöka sticka ut kameran från bilfönstret och ta några bilder.

Puss

Little J

Söndagkväll



Älskar den här bilden, älskar min familj, älskar mitt liv och jag älskar helgen som varit!

Men nästa helg kommer nog slå det mesta. Mer om det och helgen som varit får ni senare i veckan.

Nu ska jag krypa till säng och kolla vad food channel har att erbjuda ikväll. Jag är nämligen en töntigt stor matprogramsnörd för er som inte visste det. Räknar med att intresseklubben hissar sin intresseflagga!

Johanna

Helg!

Vilket sjukt väder det är idag, varmt, soligt och skönt. Nästan som sommar!
Jag har inte hittat någon träningsmotivation än men jag försöker iaf äta lite bättre
(men jordnötsmackorna till frukost har jag inte lyckats sluta med).



Nu ska vi åka iväg till Kamloops, en stad som ligger ca 4 timmar härifrån för vi ska nämligen coacha barnen i helgen. Det är tävlingar både lördag och söndag och om jag fattar det rätt så ska även Maureen tävla.
Lite tråkigt att det är den här helgen som Fillan och hennes kompisar kommer till Vancouver för vi hade så himla roligt förra gången. Men det blir nog kul med barnen också!

Hoppas alla får en grym helg!

Puss

Little J

20110216

Idag skulle jag egentligen gått ut och käkat med Alexis och Lucy men eftersom Gill frågade i helgen om hon kunde sova över i dag(hon jobbar här i White Rock och bor nästan downtown så hon har ca 30 mins enkel resa varje dag) så sköt vi upp ätandet till nästa vecka.
Så nu ska vi äta kladdkaka, dricka te och kolla på Off The Map. Mysigt!



Kärlek

Little J

Dag två

Söndag: Vi vaknade, någorlunda utvilade runt tio och hjälptes då åt att göra en riktig brakfrukost. Eller det blev snarare en brunch för vi var inte klara för än runt 11-11.30. Vi gjorde blueberry pancakes (låter mycket godare på engelska) men lönnsirap, mackor, peanut butter, äggröra, kaffe, juice och någon bönröra som en av killarna hade med sig. Riktigt smarrigt och godas var såklart pannkakorna!
Efter brunchen degade vi lite i soffan, lyssnade på musik (dom hade ovanligt bra musiksmak för att vara härifrån. Inte för att jag är fördomsfull eller så!) och snackade.
Sen tog vi med hundarna och gick på en liten hajk runt ön. Vi gick ner till stranden och sen upp på ett berg. Otroligt fint var det! Gills bror gillar tydligen alltid att vara crazy när han är på Bowen. Han tycker det är lite som Las Vegas "What happens in vegas stays in vegas", så han gick runt i en tomtemössa och bar överkropp hela helgen. Haha kul kille!
Efter hajken chillade vi lite till och sen städade vi ut huset innan vi åkte och köpte en varmchoklad med vispgrädde medans vi väntade på färjan.
Grymt bra helg helt enkelt!




















Familjen Wrights stuga!










Bowen Island

Lördag: Jag började dagen med att springa en sprint i en park här i närheten. Det gick över förväntan till alla kontroller utom en som jag missade med över 5 minuter. haha! Jag sprang kontrakurs och det var mitt inne i skogen och det såg likadant ut överrallt så det var omöjligt att förstå var jag var. Om jag inte skulle bommat den så skulle jag vunnit 80 dollar tror jag. Istället åkte jag därifrån och skämdes lite för att jag var så dålig. Det var nämligen ett world ranking event och man startade i omvänd ordning efter hur bra man var. Dom visste ju inte hur bra jag var men eftersom jag är från Sverige och Magnus visste att jag gått i Eksjö fick jag starta nästsist. Dom trodde alltså att jag var nästbäst och efter min 5 minuters bom kan jag ju säga att det inte riktigt stämde.

Jag åkte snabbt som attan hem och duscha och sen vidare till färjan där jag mötte Gillian och hennes kompisar Nick, Sara, Dani och så hade dom med sig hundarna Theo och Argo. Hur trevliga som helst!
Det ösregnade verkligen så jag och Dani som satt fram tyckte lite synd om Gill och Nick som var tvugna att rasta deras hundar på färjan.
När vi kom fram till Bowen så åkte vi ca 10 minuter innan vi kom fram till deras mysiga och stora stuga. Vi packade in, drack kaffe, lyssnade på bra musik och snackade. Himla trevligt! När regnet avtog tog vi en promenad med hundarna för att få se lite mer av ön.
När vi kom hem ville dom spela något spel. Sure tänkte jag ända tills dom förklarade vilket spel dom ville spela! Det var ett spel där man läste ett kort (Tex, "Saker en gentleman inte gör", "Saker tjejer är bättre på en killar", "Något du inte vill bli kallad") och sen skulle man skriva sitt svar, lägga det i en låda och sen skulle man gissa vem som skrev vad.
Det här är ju grymt svårt bara på svenska och nu skulle jag alltså, för det första komma på något roligt och sen också kunna stava rätt. Haha det blev många fel och mycket skratt men det var faktiskt jäkligt kul.
Efter någon timma blev vi himla hungriga så vi började laga mat. På menyn stod pasta med pesto, cream cheese, kyckling och grönsaker och lagom tills vi var klara kom Gills bror som hade varit på en anställningsintervju och hans två kompisar. Vi åt, drack öl och fortsatte spela. Efter någon timma ställde sig Nick och Gill och bakade en paj och ungefär i den vevan började vi tröttna på spelet så vi hängde i soffan och lyssnade på musik och några spelade beer pong.
Runt halv två gick jag och Gill och la oss efter en väldigt lyckad dag.


Dani, Gill, Sara och Nick. Det kan vara den snyggaste killen jag träffat! Iaf utan kepsen.

Theo

Sara

Nick och Gills mästerverk!






Bilderna från i söndags kommer lite senare för nu ska jag skypa med Johan.

Puss

J

Tisdag!

Jag hade en fantastisk bra helg på Bowen. Vi var åtta personer i Gillians mysiga stuga och
det kändes otroligt konstigt när vi stod på färjan hem för det kändes verkligen som att jag kom alla så nära även fast vi bara var där en helg. Men jag ska berätta mer om helgen någon annan gång för nu ska jag sova!
Hela min kropp känns jättekonstig. Jag är inte sjuk men jag orkar verkligen inte röra en muskel.
Jag gör allt jag brukar göra, dvs. umgås med vänner, fixar i huset, passar barn och
coacha barnen men jag orkar verkligen inte träna.
Idag hade jag på mig träningskläderna i 4 timmar innan jag gav upp och gick och bytte om igen.
Motivationen är under noll!
Dessutom börjar jag se ut lite som Julia a la 2000 nu. Det är nog trots allt bra att det bara är ca
1,5 månad kvar av jordnötsmör, choklad, mac and cheese och vitt bröd.
Vi får helt enkelt hålla tummarna för att träningsmotivationen kommer tillbaka. Helst redan imorgon!


Puss

J

På tal om...

bra filmer och Bowen Island. Fick precis veta att en av min favoritfilm,
Double Jepardy har spelats in på Bowen.
Se den om ni inte sett den innan. Det får bli kvällens filmtips!
Eller egentligen kvällens andra.


Tävlingspremiär!

Idag har jag alltså gjort tävlingspremiär för 2011. Frågan är väl bara hur många till tävlingar det kommer bli i år, vi får se hur det känns! Men "tävlingen" (var mer en träning på tid) idag var hur som helst himla kul. Det arrangeras en sprinthelg här i Vancouver i helgen men jag ska tyvärr bara vara med fram till imorgon förmiddag för då åker ju jag, Gillian, hennes bror och ett gäng kompisar till dom till Bowen. Kommer bli kalas!

Tävlingen idag var vid The Olympic Village som ligger precis vid vattnet inne i Vancouver. Det var en bra och klurig bana så jag missade ganska mycket. Sen hade dom ett specialinslag i form av microorientering. Det var nämligen så att vid vissa kontroller satt det 3-4 kontroller och på dessa fanns det ingen kodsiffra. Utan man skulle, med hjälp utan kontrollbeskrivningen stämpla på den kontrollen man trodde var rätt. Jag stod ganska länge och kollade innan jag bestämde vilken jag skulle stämpla på eftersom man fick tidstillägg om man stämplade fel. Jag stämplade fel vid en men jag var ganska nöjd ändå.

Efter tävlingen pratade vi lite med förbundskaptenen här i Canada som faktiskt är svensk. Trevlig kille! Sen åkte vi hem, åt popcorn, drack öl och kollade på en asbra film, the secretariat tror jag den hette. Haha vilken kväll va! Filmen var en sann historia om en häst. Det är ju inte så att man vill göra ett glädjeskutt när man hör den beskrivningen men den var riktigt bra!

Nu ska jag sova för imorgon väntar först en sprint och sen drar vi till Bowen. Kommer förmodligen hem på måndag så vi hörs väl då antar jag.

Over and Out

Little J

Canucks vs Anaheim

Fan vad jag älskar hockey! Trodde aldrig i hela mitt liv att jag skulle säga det men jag får nog ta tillbaka allt jag sagt om hockey innan. Jag har ogillat hockey i hela mitt liv men det är verkligen en helt annan sak att se det live. Hela upplevelsen var så cool och jag ska verkligen försöka gå på en till match innan jag åker hem. Problemet är bara att blijetterna är svindyra och jag kommer knappast ha flytet att få en gratis VIPbiljett igen.

Tyvärr förlorade Canucks (för första gången på hemmaplan i ord. tid sen i början av december) men jag tror fortfarande att dom leder ligan.
Förutom själva matchen var allt precis som man tänkt sig att det skulle vara. Sjukt hög musik i pauserna, maskotar som sprang runt och flippade ur, popcorn och öl, pommes frites och en fet burgare i pausen, slagsmål på plan och lite till. Utöver detta så svimmande en kille på planen och jag bättrade på min tinnitus varje gång canucks gjorde mål. Herrejäklar vilket liv det blev, sån skön stämning!
Och varje gång någon av bröderna Sedin eller Samuelsson närmade sig målet eller gjorde mål ställde jag mig upp och skrek, haha! Jag var verkligen en stolt svensk igår. Kolla bara min tröja längre ner!

Det var jag, Gillian och hennes två bröder som var på matchen. Hennes bröder var störtsköna och började genast fråga mig hur man uttalade alla svenska hockeyspelare på svenska. haha!
Hennes bröder är med i landslaget i feldhockey (som jag förstår är det som innebandy på en fotbollsplan) och en av dom bor i Paris och spelar på heltid. Deras pappa har också varit med i landslaget och deras mamma har sprunigt OS i någon löpdistans. Jag hade minst sagt lite svårt att bräcka det. "Hmm...yes I won Stockholm City Cup a few years ago". Skulle inte tro det va!

Efter matchen åkte vi tillbaka till Gillian och hängde. Vi pratade massa, drack te och kollade på Off the map innan vi gick och la oss. Sen körde hon hem mig hela vägen till dörren imorse. Vilken lyx!








Vi hade jättebra platser ganska långt ner så jag kunde inte riktigt ta något kort över hela arenan.
Men stor var den! Det var ju här OS finalen mellan Canada och USA spelades.
Vilket jäkla tryck det måste varit på den matchen!





Mamma har blivit Mickael Samuelssons största fan sedan vi läste i tidningen
att han var den största besvikelsen i år.
Så det här bilden tog jag till dig mamma!





Jag fick låna en skitsnygg tröja av Gillian med Henriks nummer på där det stod
"How swede it is" på framsidan och "Gå Canucks Gå" på baksidan. Måste försöka hitta en likadan!

Jag gillar inte att fråga om folk kan ta kort på mig eller om jag kan få ta kort på dom
och det kändes lite fånigt att ta kort på maten när jag satt emellan två killar i 25 årsåldern.
Men jag ryckte åt mig Gillian när vi skulle gå så två kort på mig blev det iaf.
I helgen ska jag ta kort på Gillian och dom andra också!

Kram

Little J

GO CANUCKS!!

Nu ar jag hemma hos Gilian som bor i ett jattefint hus bara nagra minuter fran downtown.
Det ar namligen sa att vi ska ga pa en canucksmatch ikvall:D
Woho! Jag ar sa jakla taggad. Jag har aldrig sett en hel hockeymatch i hela mitt liv eftersom jag aldrig gillat hockey. Men sen jag kom hit sa har jag borjat kolla pa det mer och mer och blivit ganska intresserad. Huvudorsaken till det ar nog formodligen att dom tva basta spelarna i laget ar svenskar och sen sa spelar mammas, jossans och min favorit Samuelsson jakligt bra just nu.
Sa min forsta hockeymatch ever kommer alltsa bli en NHL match live. Jag och Gilian satt och taggade i bilen hit och snart sa ska vi mota upp hennes bror och hans kompis.
Juste namde jag att vi har VIP platser? haha! Giliansbrors flickvans pappa ar sportchef eller natt liknande i laget sa vi fick biljetterna gratis. Katjing!


Nu maste jag kila men rakna med bilder imorgon!

Puss

Little J

19:18



- trotsat regnet och sprungit ett löplopp och vunnit 50 dollar. Woho!

- ätit dom godaste peanutbutterkakorna någonsin. Där snackar vi om lyx när man får kakor, Starbuckskaffe, bananer och en värmecape när man kommer i mål!

-i riktig nordamerikansk anda kollat på Super bowl och försökt förstå reglerna.

Nu ska jag äta och kolla på säsongspremiären av Glee. Bra söndag!


Lördag

Det här inlägget skulle publicerats igår men tydligen blev det något fel.

Efter en väldigt aktiv dag idag med träning, coachning och rekning av två kartor inför sprinthelgen nästa helg så är jag värd en semla eller kanske två. Dom är ju faktiskt ganska små!



Imorgon hade vi planerat att åka till Cyprus och åka skidor men enligt prognosen ska det regna så det känns inte jättelockande. Så nu ska jag springa någon löptävling istället!
Känns inte jättelockande men jag antar att det är bra träning.
Nu ska jag återgå till att njuta av mina semlor!

Friday I'm in love!

Today has been an awesome day. Or actually the whole week has been awesome.

We have come up with and decided so many fun things for me to do in the next few weeks. Now is every weekend booked until I go home and I love it! I like to have a plan, something I almost haven't had since I got here.


Today I have been babysitting Daniella all day and it has been fun. My biggest problem today was to choose infront which of the three garage doors I would park my car. haha!
Glamorous
life or what
!?

Daniella is one of the kids I coach, and she and her family is living in a big nice OC house in an area where all the houses is bigger than Maria Montazamis house. It's pretty sick!
We ate, played, rested and watched a harry potter movie. She is a big Harry Potter fan and knows everything about the movies. I'm not a huge Potter fan but I like some of the movies and I actually saw all of the movies with Eric two summers ago so I understod a bit of what she told me.

Daniellas family has just bought a cabin in Whistler and the father knows that I like downhill skiing, so when I said goodbye he asked if I wanted to go up with them some weekend to ski and babysit Daniella at the evening so they could go to a restaurant together without any kids.
My answer was: Of course, I would love that!
Whistler is a wonderful place on earth and to babysit Daniella is a piece of cake. The cutest little girl in the world!



I can also tell you about some other fun things that we/I have decided this week:

- I am going to Bowen Island next weekend with Julian and I'm really looking forward to that.
Before we go I'm going to run a sprint orienteeringrace in Vancouver on Friday. It will be fun even if I'm not trained for it!

- In the end of February me and Ted is going on a road trip to the Rocky Mountains, Banff and Lake Louis.
It is approximately 10 hours from here so there will be many hours in the car. But I like that because then I can see even more of canada!
It will be so much fun and a big highlight of my trip!

Then it will happen lots of other fun things too. I'll go one week to Big White to ski with the family I lived with in Toronto and Ted, hang out a lot with Alexis and Lucy, coach the kids ec.

I am so happy and I have a lot of fun things to look forward to!

Lots of love

Johanna


JOBB!

Yes, Jag har fixat ett heltidsjobb på posten tills jag kommer hem!
Så veckan efter jag landar på svensk mark börjar jag jobba på posten och jag ska jobba hela våren lång och fram tills slutet av juli. Kommer bli grymt och jag kommer få ihop massa pengar till min lägenhet.
Woopa woopa som Karro skulle sagt!



Det skulle vara grymt att åka runt på en sån här!

Förresten...

Intervjun gick skitbra, jag pratade på som bara den och jag sa många kloka saker. Men problemet men privatskolor här är att dom inte släpper in någon annan än läraren med barnen i klassrummet så då skulle jag isåfall få göra massa arbete där jag inte får träffa människor och prata. Men rektorn skulle kolla runt med de vanliga skolorna i området och så ska vi höras på fredag igen.  Annars har jag fått nys om ett svenskt bageri downtown som tydligen inte ägs av svenskar så jag ska nog gå in dit någon dag och fråga om de behöver lite svensk experthjälp.

Godnatt!

Resultatet!

Dom såg ut precis som dom brukar göra när jag bakar dom hemma men dom smakade kanske lite annorlunda. Mejeriprodukterna här smakar verkligen inte som hemma och sen så smakade mandelmassan mer som marsipan. Men goda och fina var dom ändå!



Nu sitter jag och Julian och äter semlor (vi har FF, woho!) och planerar våran tripp till Bowen Island som vi ska till om några veckor. Jag ska nämligen följa med Julian, hennes bror och hans kompis till deras stuga ute på ön. Det kommer nog bli väldigt kul!

Puss

Little J

Capilano Suspension Bridge

I feel it is time to write a post in English since Carl has started threatening me.

Today has been a beautiful day and I have done a lot of fun things.
Around nine thirty I took my morning coffee and took the car downtown. I’m not used to driving downtown so that was a new experience but I didn’t crash into anybody and I found the right way all most immediately so I was happy!
I took the city route instead of going around because I wanted to see more of the city.
Since I survived the driving downtown, I steered the car towards Stanley Park and the Lions Gate Bridge.

When I got past the bridge, I parked and walked back up onto the bridge and took some photos of downtown Vancouver and Stanley Park. It’s days like this I really understand why Vancouver is ranked as the best city in the world by The Times.

I then drove up to the Capilano Suspension Bridge, parked the car and paid too many dollars to come in and see the bridge. But it was a really cool bridge and it was nice weather so it was worth it.
I met two girls from Italy in the park that I had a long talk with. They were very nice and they told me a lot about their trip but I realize that Swedes in general are very good at English compared to other Europeans, like ltalians.

Then I started my trip home but course I did a stop at my favorite food place in North Vancouver. Its a fish store where you say what fish you want in your fish and chips and then they cut a piece and fry it. So delicious!

The big bird is an Eagle.

Fish and chips with jam fries! Mmm..

 


Extra allt

Varför köpa jäst i små futtiga 50 grams paket när man kan köpa det i en klump större än ett smörpaket?
Allt ska ju vara större här, men vem kan på fullaste allvar hinna baka så mycket att man hinner använda all jäst innan den går ut? Inte ens jag hinner ju göra det och jag gör ju inget annat än att bakar.



Jag ska snart smaka på dagens bakverk. Mums!

Den första februari!

Varför börjar jag alltid att skriva på mina inlägg så sent på kvällen?
Kan man ju undra sig, men jag ska försöka bättra mig.
Jag har iaf ett större inlägg med massa bilder på gång men jag publicerar nog det imorgon istället.
Efter min intervju med rektorn.
Jag måste leta upp något sött att ha på mig också så att hon får ett bra intryck av mig och
förhoppningsvis skonar mig från några jobbiga frågor. Det återstår att se om jag lyckas!

Puss & Godnatt

Little J

20110201

Nu ska jag åka iväg på äventyr. Hörs sen!


Sista Januari

Har ingen fantasi om vad jag ska skriva just nu och eftersom jag varit sjuk i en vecka finns det inte så mycket att berätta. Men förhoppningsvis blir det ändring på det snart.
En häftig sak hände iallafall igår när jag äntligen lyckades ta mig upp ur sängen och gick en promenad på stranden så såg vi massa örnar flyga omkring. En av örnarna satt högst upp i ett träd vi gick förbi. Den var gigantisk och det var massa folk som stod nedanför och fotade. Det var jäkligt typiskt att jag bara hade en dålig mobilkameran till hands.



Godnatt!

Little J

Bygglov!

Idag så är min käre farbror Fredrik och hans gruppboende med i bygglov på 4:an. Jag hoppas att hans sköna personlighet kommer fram för han är verkligen en rolig, snäll och omtänksam kille.
Så det får ni absoult inte missa!


RSS 2.0