Julia gästbloggar-Wifitorsk i Whistler


Efter att ha städat runt som en halvnaken polack halva eftermiddagen helt frivilligt så blev jag ombedd att skriva ett halvofrivilligt inlägg till minstingens blogg som börjar sjunga på sista versen.

Tänker verkligen inte rabbla upp allt vi hunnit med sedan jag landade för en dryg vecka sedan utan istället nämna några nyckeliakagelser.  Min dömande syn på människor kommer högst troligen ligga som en våt filt över hela inlägget men ni får sila mellan tänderna.

Syrran
Känns ovant men otroligt härligt att syrran har haft all koll under veckan som gått. Sedan jag blev upphämtad på flygplatsen och mött med en fantastisk goodiebag så har hon skött allt, precis allt. Bokningar, skidåkningsplan, träning, mat, bilkörning etc. Till och med vad jag ska ha på mig eftersom jag kom med tom resväska har hon styrt upp. Känner mig självbelåtet nöjd med detta på många sätt. Tack minstingen, du har blivit stor! Ett mysterium är dock att vi båda i princip haft konstant huvudvärk. Kanske pratat för mycket?Säsongare

Fy fan vad vidrigt det är med folk som tar sig själv på så sjukt stort allvar att de tar för givet att man i liften är intresserad att höra en tjugominutersutläggning om deras vänstra bindnings vara eller inte vara, att de åkt på det bästa pudret på tjugo år eller annat sjukt ointressant de upplevt i backen som var sooo amaaaazing. Detta folkslag kan ju självklart vara trevligt men bortsett från dreadsen och svanktatueringen så är den stora massan inte mycket bättre än backpackerpacket.  Vi la även märke till att det var slutet på säsongen för folk på byn var sa sjukt oserviceminded och såg knappt att man var där. Vi höll oss därfor mest på rummet med några undantag, som att sticka ut näsan och sörpla i oss en sake margeritha eller ta en öl i solen på afterskin. Fantastiskt liv, kanske skulle man bli en säsongare.Mat
Maten i ett land är rätt viktig för helhetsintrycket. Kanada har bjudit på mycket smarrigt som god sushi, möra fish n chips med jamfries (sötpotatis), skaldjur, fräscha grönsaker MEN kass frukost. Vitt bröd och sötad yoghurt är inte äckligt för att det är onyttigt utan äckligt för att det är äckligt. Johanna gjorde dock en god smoothie till mig nästan varje morgon.

Wifitorsk
Har blivit bekant med en ny form av turism som jag förutspår kommer bli stekhett 2013; wifiturism. För eller hur, ecoturism känns ju jävligt mossigt och såå 2008? Det går alltså ut på att man hela tiden har listan i mobilen med tillgängliga öppna nätverk under uppsikt. På så sätt behöver man inte ens kolla ut för att se vad som finns utanför bilfönstret. En annan grej är ju att lura i syrran att man är kaffesugen var och varannan timme för att få sig en rejäl wififix. Och ni undrade varför jag inte har facebook? Kom gärna med fler bra förslag.

Whistlervinnare
Upptäckte en speciell känsla mellan svenskar som träffas i Whistler. Det är som ett tyst samförstånd där båda parter vet om att de är gräddan av gräddan som drar över Atlanten för att hitta den bästa snön och schysstaste backarna. Man har både fattat att det är bäst, är tät nog att punga ut knappt 10 papp på enbart flyget samt har tiden att åka såpass långt för några åk. Förövrigt så känns Whistler rätt blekt om man jämför med åtta timmars heliskiing om dagen i Ryssland. Men var sak har ju sin tid. Hoppas ni njuter, vi ses på söndagsmiddan!
Och ja, självklart har vi varit på manikyyyr.

Imorgon 05.30 skjutsar Ted oss till flygplatsen. Spännande att se hur många av de 30 kilo övervikt vi får med utan att betala.


XOXO

JulesKommentarer
Postat av: Anonym

Vi njuter varenda sekund. Er tid kommer. Välkommen hem Johanna. Skall bli skoj att få ta hand om dig igen. Huset fylls på med en rasade fart. Inte tid för att flytta nu inte./n-r

2011-04-04 @ 13:18:30
Postat av: Julia

Iiiih, gratis wifi på Vancouvers flygplats. Me like! I Chicago blir det fattigare då får man nöja sig med att få skorna putsade.

2011-04-04 @ 17:02:07
Postat av: H

Julia: istället för att "leta" efter wifi kan du sätta upp på önskelistan att teleoperatörerna slopade alla skyhöga avgifter för datatrafik utomlands och införde fasta avgifter. Wifi räcker inte längre än runt gathörnet så jag slår gärna ett slag för mobilnäten så det går att Whatsappa i parken, skidbacken eller berget.

2011-04-04 @ 22:10:54
Postat av: Jonas

Fan Julle, vilket tugg det är på dig. Du verkar ju besitta en riktig bloggtalang! Låter som en lyckad resa. Härligt å höra att du verkar kunna slappna av och låta minstingen sköta allt. Säkert att du inte skrev en lista under hela veckan? ;)

Välkommen hem Johanna förresten. Vi ses väl på någon lerig åker framöver...

2011-04-05 @ 08:33:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0