Min andra syster.

Eftersom jag skrev några rader om min syster Julia för några veckor sedan så är det inte mer än rätt att jag nu skriver lite om min andra syster Josefin, som just i detta nu sitter på ett plan påväg till mig. Tänk att jag ska få krama om henne och mamma om bara några timmar. Vilken lycka!

Josefin är min yngsta stora syster. Det skiljer fyra år mellan oss och jag tror att det är tack vare att det skiljer så pass lite mellan oss (okej 4 år är ju inte lite men mindre än 8 som det är mellan Julia och mig) som har gjort att vi har bråkat väldigt mycket genom åren. Julia har alltid varit lite för stor men jag och Jossan har slagits och bitits en hel del genom åren. Men vi har även hittat på otroligt mycket roliga saker! När Julia en sommar ansåg sig vara för gammal för att leka och började sommarjobba istället var jag och Jossan hemma och lekte nyhetsrapportörer och åt pasta och tomatsås till lunch varje dag hela sommaren. Fina minnen!

Jossan och jag är på ett sätt mer lika än jag och Julia. Vi är båda duktigare på matte och naturämnerna än språk som Julia är en fena på. Vi är riktiga tävlingsmänniskor och har många lika egenskaper. Hon är en jäkel på att träna och jag får allt lägga på en rem om jag ska bli snabbare än henne igen. Jag vet inte om det är för att jag känner henne så väl eller om det är för att hon är en känslig person men jag kan säga 5-6 ord till henne och hon blir fullständigt rasande. Jag vet exakt vad jag kan trycka på för att göra henne fly förbanad och eftersom jag är lilla syster och sjukt jobbig ibland så trycker jag ju självklart på dom knapparna då och då.

Josefin är den av oss tre som är snyggast & smalast, har en superpojkvän, har coolast kläder, snyggaste lägenhet(Julia, din är också superfin såklart!) och är bäst i skolan. Eller förresten, jag tar tillbaka det sista. Jag har alltid lidit av lillasystersyndromet (= vill vara bäst på allt) och gick ut gymnasiet med bäst betyg av oss. haha!

Josefin är otroligt begåvad på många sätt och jag är helt säker på att hon, precis som Julia, kommer få ett superjobb och bli duktig på vad hon än tar för sig.
Jossan är verkligen en tjej som har båda fötterna på jorden och är lite av en tomboy till sättet (på ett bra sätt) och hon är mycket bättre på att sålla ut det som är viktigt än Julia som vill hinna med allt och lite till.
Hon är ett stort fan av traditioner och den i familjen som håller hårdast på traditionerna. Jag skulle lätt kunna skippa att ha en julgran eller prova att bara få en julklapp var något år. Men absoult inte Jossan! För henne är granens utseende, färg och doft en viktigt faktor för att få till den riktiga julkänslan och det är viktigt att vi hittar en gran som faller henne i smaken. Vi älskar att retas med henne om detta men hon tar det tyvärr oftast på fel sätt.

Hon har nog alltid sätt mig som den lilla irriterande lillasystern som aldrig håller käften men jag tror att vår relation är på väg uppåt och jag ser verkligen framemot att träffa henne och mamma. Även om det känns som att hon ser mer framemot att åka till Whistler än att träffa mig. Haha!

Systrarna Persson har alltid varit kända för att bråka mycket men vi har också alltid haft otroligt roligt genom åren och jag är otroligt glad att jag har den familj jag har.
Jag har inte skrivit något om mina föräldrar, men ni som har läst bloggen innan och framförallt känner mig vet att jag har världens roligaste, jobbigaste och gulligaste föräldrar. All kärlek till er!


Hon älskade att leka med mig och ta hand om mig när jag var liten. Men när jag började prata och hade en egen vilja vände det väldigt fort.

Det här är något hon aldrig kommer glömma. Vi hade en liten tävling och jag fick upp den största fisken och som ni ser var jag otroligt stolt över detta. Ända sen dess har hon sagt att det var på pappas kast som jag fick upp fisken men vem kan bevisa det?


Minstingen!

Kommentarer
Postat av: Julia

Fint skrivet. Några förtydliganden bara:

1. Jag är visst en tävlingsmänniska

2. Om man tycker att det är bra att sålla bort att hjälpa andra och socialisera till förmån för egna intressen och träning så tycker jag man har fel. 2011 tänkte jag även hinna med träning.

3. Det gick jättebra med en julklapp i år!

4. Att Jossan och mamma kommer tillsammans till dig nu och inte jag och mamma när mamma egentligen ville åka är ingen slump. Mellanbarn kräver lite extra attention. Men kan vara gulliga och roliga för det!

2011-01-06 @ 21:42:56
Postat av: Jonas

Håller med Julia. Hon är en tävlingsmänniska av rang. Helt i paritet med familjens största tävlingsmänniska: Nils-Robert, men hon visar kanske inte alltid det. Anledningen är Julias ödmjukhet, som glömdes bort lite i reportaget om henne tidigare.

Angående snabbheten så tror jag att Jossan inte säger emot att Julia faktiskt är den största löparbegåvningen bland systrarna. Hennes form i oktober 2007 efter att ha kommit hem som en liten curryklump från Delhi i maj samma år bevisar detta faktum.

Hoppas att ni får några mysiga veckor i Kanada tjejer!

2011-01-06 @ 22:12:25
Postat av: Johanna

Okej då vill jag också förtydliga några saker:

1. Jag skrev aldrig att du INTE var någon tävlingsmänniska, jag bara skrev att Jossan & jag var det(och det betyder ju inte att du inte är det.)

2. Det var inte det jag menade när jag skrev sålla bort. Det är bara det att du gärna socialiserar dig för mycket och är beroende av att ha kontakt med människor(se bara hur det gick när du var utan din telefon en vecka) och det är visserligen inget fel med det.

3. Så ni hade en julklapp var i år? Oj vad bra! En ny tradition.

Och jonas jag har väl aldrig skrivit att Julia inte är ödmjuk? Tvärtom!

2011-01-06 @ 22:34:58
Postat av: Henke

Snygg glassgubbe på översta bilden! Gillar glassgubbar.Bra inlägg Johanna, nu är det lite liv i luckan så att säga.2011-01-06 @ 23:13:10
Postat av: Petter

Fint skrivet om världens bästa tjej. Hon har många härliga egenheter. Ett av dem är hur hon efter avklarat träningspass kan hoppa ur sina tights. När kläder ska tvättas sitter allt ihop i ett, trosor-tights-sockar! Skön egenskap som aldrig slår fel.

Ett förtydligande (undran kanske)bara:

1. Super pojkvän eller superpojkvän?Har de kommit fram förresten?

2011-01-06 @ 23:29:23
Postat av: Johanna

haha det ligger i släkten för jag gör exakt samma grej!

Hon har en superpojkvän! Det här med särskrivning är jag väldigt bra på.

2011-01-07 @ 00:33:48
Postat av: Sara

1. Tävlingsmänniskan Julia, hur förklarar du Anna Hansson?!

2. Prioriteringar, prioriteringar. Jag är säker på att jossan hinner med dom vänner som betyder mest. Om du la ifrån dig whatsapp några timmar om dagen så hinner du nog med träningen oxå jull!

3. Kan tycka att det behövs lite perspektiv till den här enda julklappen. Jag fick hudkräm, vad fick ni? ;)

4. Kunde du inte åkt med oxå då Julia? Så hade du sluppit vara martyr..tilläggas bör kanske att systrarna persson kan vara lite väl dryga mot varandra. men det verkar ju vara jargongen i er familj så det kanske bara är jag som reagerar på det.( yes jull du ingår i Persson)Och med detta inlägg i debatten hoppas jag få alla systrarna emot mig. Inget är som ett enat perssonpack. Eller som mors bak som herr Karlsson skulle sagt.

2011-01-07 @ 08:31:19
Postat av: Nils-Robert

Sara!

Vad tråkigt att du bara fick hudkräm. Jag tycker att du är värd bättre. Kanske du kan få en combo nästa jul om du varit snäll (hudkräm plus schampo) ;-)/n-r

2011-01-21 @ 14:41:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0